16 de febrer del 2018

L'ESCULTURA GREGA - INTRODUCCIÓ (I)

En l'escultura grega podem diferenciar tres grans etapes que coincideixen amb les tres etapes històriques de la civilització grega.
  • Arcaica (S. VII - 499 aC): és l'època on hi ha la formació de les polis i la fundació de les colònies. Es fixen els estils arquitectònics i s'inicia l'evolució de l'escultura grega.
Escultures de l'època arcaica

  • Clàssica (499 - 323 aC): És l'època on Alexandre es mor. Moment de màxima esplendor artística grega.
Dorífor

  • Hel·lenística (323 - 146 aC): És l'època on Grècia exporta el seu art als regnes orientals formats després de la mort d'Alexandre.
Laocoont i els seus fills
CARACTERÍSTIQUES GENERALS DE LA ESCULTURA GREGA
  • Materials: marbre, bronze, pedra, calcària, fusta, or i ivori.
  • La majoria d'escultures gregues ens han arribat per còpies romanes, no els originals.
  • Dues tipologies: el relleu i l'escultura exempta.
  • Les escultures gregues representen figures humanes.
  • Les escultures originals estaven policromades.
  • Els escultors passen de ser artesans a tenir una consideració social important.
Més informació:



Martina Vilar
1r Batx

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No coneixia que hi haguessin tres etapes de la història per cada etapa de l'escultura de l'Antiga Grècia. Tot i ser una entrada molt curta i només per introduir el tema, crec que està bé i espero sorprendre'm més en les següents entrades, Martina!

Unknown ha dit...

Tal com diu en Ferran, jo tampoc coneixia que hi haguessin tres etapes en l'època de l'Antiga Grècia. Aquests materials ja els coneixia, tot i que no sabia que les escultures originals estaven policromatades. Bona entrada!

Helena ha dit...

És un honor el fet que el nom d'una etapa de la història estigui ambientat amb el meu nom... jajaja. És curiós ja que actualment no li donem la mateixa importància a l'escultura, i si ho fem, admirem escultures que normalment no són de figures humanes: el contrari de l'antiga Grècia. Bona entrada!

Nora Prado ha dit...

No coneixia l'existència de les tres etapes ni molt menys! es una entrada magnifia ja que es curta però a la vegada t'explica coses interesentísimes.

Unknown ha dit...

No coneixia que hi havia tres etapes que justament coincideixen amb les tres etapes històriques, és una entrada molt interessant!

Unknown ha dit...

L'antiga Grècia és famosa per les seves escultures i els cossos perfectes representats, però no sabia que hi havia diferents etapes. Una entrada molt interessant, Martina!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts