CURIOSITATS SOBRE L'ANTIGA GRÈCIA

Parelles de soldats homosexuals

Resulta que a més a més d'acceptar l'homosexualitat també es fomentava: enviaven a la guerra parelles homosexuals de soldats. La lògica que seguien per a fer-ho, encara que a l'actualitat podríem pensar que és contraproduent, és que, al tenir una relació sentimental amb la teva parella al combat, faries el possible per a salvar-la i així convertint-te en un soldat molt més eficaç. A més a més, deien que si un dels dos moria, el dolor faria que l'altre es volgués venjar, arribant a combatre més feroçment.
parella homosexual
Existien diferents tipus de prostitutes

La prostitució és la professió més antiga del món. Existia una jerarquització, existien les esclaves, prostitutes independents i les luxoses. Aquestes últimes eren extremadament belles, tenien formació artística i vestien amb roba luxosa. Disposaven una posició social alta i no eren repudiades. Fins i tot, molts homes preferien que els veiessin amb companyia d'aquestes que amb la seva dona. Així doncs, no eren cap motiu de vergonya.

El matrimoni

El matrimoni va ser una institució comercial, i com passava en les societats patriarcals, era el pare qui decidia sobre el futur dels seus fills. Per suposat, el deure de la dona era tenir fills dins del matrimoni. El casament durava tres dies i normalment se celebrava a l'hivern. Les dones solien tenir 16 anys quan es casaven mentre que els homes, podien buscar parella fins els 30 anys.

El maquillatge

La bellesa era important a l'antiga Grècia. Es buscava la simetria, i per tant, l'harmonia i les proporcions. Encara que en un principi el maquillatge i tot tipus de perfums estaven prohibits, poc a poc, es va treure aquesta prohibició i d’aquesta manera iniciar el comerç que encara existeix en els nostres dies de productes de bellesa.
Cànon de bellesa segons els grecs
L'educació

L'educació era diferent a l'Antiga Grècia, depenia segons si eres dona o home. Les nenes no podien anar a l'escola, sinó que la seva mare, les seves àvies i les seves criades eren les encarregades de convertir a una petita senyoreta en una bona esposa.
En el cas dels nens, era optatiu portar els fills a l'escola. Normalment fins als 7 o 8 anys era la mare l'encarregada de la seva educació, però després, començaven a emprendre responsabilitats i a anar a l'escola.
Hi havia tres assignatures bàsiques: llengua, música i gimnàstica per a mantenir un equilibri entre ment i cos. S'aprenien versos de memòria, a tocar diferents instruments i es posaven en forma lluitant uns contra els altres.

Helena
1r Batx.

Comentaris

Unknown ha dit…
Com sempre, a les civilitzacions antigues, el paper de la dona és infravalorat, ja que, segons ells només és un objecte que poden fer servir i que dóna descendència. A part d'això, m'ha sobtat el fet que el maquillatge estigués prohibit. No entenc perquè, tu en saps la resposta? Una entrada molt interessant!
Anònim ha dit…
Tot i que l'edat de matrimonis em semblen bastant exagerades (sobretot pel bàndol femení), podríem concloure respecte la teva entrada que l'Antiga Grècia era una societat totalment avançada. Precursora en aspectes com la homosexualitat, moltes persones ens avergonyim en veure que quan tires dos mil anys enrere hi havia llocs que anaven més avançats que en els nostres temps.
Des del meu punt de vista, és una bona entrada per informar-nos i per reflexionar.
Felicitats!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES