PROMETEU, EL TITÀ DESAFIADOR DELS DÉUS

Prometeu era un dels dotze titans engendrats per Gea i Urà i desterrats posteriorment al Càucas. Per ordre de Zeus, Prometeu i Epimeteu (tots dos eren germans) havien d'encarregar-se de poblar la Terra i, mentre Epimeteu es dedicava a crear una immensa quantitat de criatures, el seu germà es va centrar en crear-ne uns de semblants als déus: els humans.

Prometeu crea l'ésser humà.
Aquesta nova espècie tenia moltes dificultats per sobreviure sense l'ajuda dels déus. Prometeu, veient amb llàstima les dures condicions en les que havien de viure els humans, va decidir ajudar-los i els va portar el foc.
Un bon dia, els humans van caçar un bou, i quan es disposaven a repartir-lo, els déus van reclamar una part del bou com a ofrena. Prometeu, astut i valent, els va dir que en un sac posessin la carn i els òrgans tapats amb la pell del bou i en un altre sac els ossos i les demés parts inservibles i les cobrissin amb el greix de l'animal. Zeus, veient-ne el seu aspecte apetitós, va escollir la part que pertanyia al sac amb els ossos coberts de greix. En veure l'engany, Zeus va decidir castigar Prometeu lligant-lo al mont Càucas, on una àguila li rosegava el fetge cada nit i durant el dia aquest se li regenerava.

Prometeu i l'àguila
Els humans, per la seva part, van ser castigats pel déu Zeus, que els va requisar el foc i els va enviar una dona, anomenada Pandora,  que portava una caixa. Aquesta va acabar obrint la caixa, que contenia totes les desgràcies: dolor, pobresa, guerra, crims, plagues...

Pandora obrint la caixa

Fausto Jibajas 
1r Batx

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES