LA BOCA DE LA VERITAT

Boca de la Veritat
A Roma es troba la Bocca della Verità, una escultura de marbre, que és la claveguera més famosa del món.

LA LLEGENDA:

La llegenda ens explica que un marit que era una mica desconfiat, va portar la seva dona davant la boca de la veritat per mirar si havia estat fidel a ell. La seva dona que no ho havia estat, tenia por de posar la mà dins la boca quan al mateix temps tenia que dir la veritat, sinó la boca es menjava la seva mà. per no fer-ho, va fer veure que es desmaiava, i va caure a terra, el seu amant la va recollir del terra, i un cop desperta ella va jurar davant la boca de la veritat, el bisbe i el seu marit, apart de tota la gent que hi havia que només havia estat entre els braços del senyor que la va recollir de terra (el seu amant), i els del seu marit. 



Aquesta llegenda és sols una de les moltes que hi ha sobre l'escultura. Fins al dia d'avui la gent ha especulat molt sobre ella.

LOCALITZACIÓ:
Església de Santa Maria in Cosmedini

Està situada a la paret de l'església de Santa Maria in Cosmedini, al costat del riu Tíber, prop del pont Palatí i el Circ Màxim, no gaire lluny, el Fòrum Romà i el Colisseu. 








Gràcies a la pel·lícula de "Vacaciones en Roma", la boca de la veritat al llarg dels anys s'ha converit molt famosa. Aquí us deixo un fragment de la pel·lícula.


Irene Riera 
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Hola Irene!
Trobo que la teva entrada és molt interessant. Havia vist la pel·lícula de "Vacaciones en Roma" i l'escena que havia sortit la "boca de la veritat".
La veritat el mite no el coneixia i l'he trobat molt curiós.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES