16 de novembre del 2015

CUPIDO

És un dels símbols de Sant Valentí , se'l coneix com un nen alat i armat amb un arc i fletxes que són disparades a déus i humans i aquestes fletxes t'enamoren profundament.
En algunes ocasions porta també els ulls embenats per mostrar que l'amor és cec. Shakespeare va dir: " El amor no mira con los ojos, sinó con el espíritu; por eso pintaron ciego al alado Cupido."
A l'antiga Grècia Cupido era conegut com Eros, el fill d'Afrodita la deessa de l'amor.
A l'esquena portava dos tipus de fletxes: Unes daurades amb plomes de colom que provocaven un amor instantani i unes altres de plom amb plomes que provocaven la indiferència. 


Cupido
És diu que va ser el fill de Venus i Mart ( la deessa de l'amor i el déu de la guerra) Per això és va suposar que podia ser perfectament el seu fill. Cupido té la capacitat de crear l'amor i la tragèdia.

Mite de Cupido:
Un dia és va enfadar molt amb Apol·lo i va fer que s'enamorés d'una nimfa , però a la nimfa la va disparar amb la fletxa de la indiferència, finalment la nimfa va ser transformada amb un arbre de llorer. Venus és va començar a preocupar perquè el seu fill no creixia i va anar a demanar consell a l'Oracle de Temis que li va dir: " El amor no puede crecer sin pasión". 
Venus no va entendre res fins que va tenir el seu fill Ateros , ja que quan Cupido estava al seu costat creixia i es convertia amb un jove molt guapo, però quan estaven lluny tornava a ser un nen. 

Hi havia una noia anomenada Psique, era tan guapa que no trobava marit. El seu pare preocupat va demanar ajuda, però li van dir que la seva filla trobaria un marit a un precipici.
Venus estava molt gelosa de la bellesa de Psique i li va demanar a Cupido que s'enamorés de l'home més lleig.

Cupido va acceptar , però quan la va veure es va enamorar bojament de ella. Se la va emportar a un castell per casar-se amb ella però amb la condició que no el podia mirar els ulls. Una nit per culpa de les germanes de Psique el va mirar i en aquell moment cupido li va dir "El amor no puede vivir sin confianza"

Venus li va dir que no podia obrir la capsa però que l'havia de dur al infern.Psique finalment va obrir la capsa i va caure en un son de la mort. 
Cupido es va trobar el cos de Psique i li va tornar la vida.
Cupido i Psique
Sara López
4t ESO

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Bona entrada Sara! És un mite molt bonic, però jo crec que no t'enamores com per art de màgia. Sinó que és a mesura que es coneix l'altra persona, amb les seves virtuds i defectes.

Unknown ha dit...

M'agrada molt aquest mite! He buscat la història complerta, si la voleu llegir us deixo aquesta web http://filosofia.laguia2000.com/general/el-mito-de-cupido-y-psique

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts