22 d’octubre del 2015

LA CREACIÓ DE L'UNIVERS

Magnum Chaos, de Capoferri i Lotto
Segons Hesíode, al principi només existia el Caos. Després, de Tàrtar, tenebrós de les profunditats, i d'Eros, l'amor, en va sorgir Gea, la Terra.  Del Caos, per l'acció d'Eros van sorgir Erebos, les tenebres, i Nyx, la nit. Aquests dos, van originar a Èter i Hemera que van personificar respecitvament la llum celeste i terrestre. 
Amb aquesta llum, Gea va cobrar personalitat i va engendrar-se per si sola. Així és, també, com va sorgir Urà i també va produir les altes muntanyes. 

Urà va contemplar a la seva mare i va vessar una pluja fèrtil sobre ella, d'això en van néixer les herbes, les flors, els arbres i els animals. 
Amb l'aigua sobrant es van crear els llacs i mars, tots ells deïficats amb el nom de Titans, els quals eren Oceà, Ceo, Crío, Hiperió i Cronos i les Titànides, que eren Temis, Rea, Tetis, Tea, Mnemosine i Febe. De tots ells en van descendir els altres déus i homes.

A més, Urà i Gea van engendrar altres fills, monstres. Aquests eren els tres Cíclops primitius, Arges, Astéropes i Brontes, que tenien un sol ull, eren immortals i representaven el raig, el llampec i el tro. Finalment van engendrar els Hecatonquirs, tres germans amb cinquanta caps i braços, es van nomenar Coto, Briàreu i Gies.

Nyx, per la seva banda, va engendrar a Tànatos (la mort), a Hipnos (el somni) i a altres divinitats com les Hespèrides, les Moires i Nèmesis.
Arbre geneològic
Èrica Palomares
1r batx

2 comentaris:

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Hola, la teva entrada m'ha ajudat a descobrir una altra versió de la creació de l'Univers, a part de la religiosa, amb tots els déus que fins ara els he vist sortir amb les altres entrades.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts