ANIMALS MITOLÒGICS


En la mitologia hi ha una gran quantitat de animals. A continuació us n'explicaré alguns.


Brau de Creta: És un animal de la mitologia grega. Es tracta del setè treball d'Heracles, en el qual havia de capturar un brau que treia foc pels queixals i que la gent de Creta li tenia molta por. Posidó va fer sortir aquest brau de les aigües, com a sacrifici als Déus, però en veure la majestuosa criatura que havia sortit, va decidir no fer-ho. Això va provocar que Pasífae, la dona de Minos, el rei de Creta, sentís una atracció sexual cap a l'animal. El fill que en va sortir va ser el minotaure.

Brau de Creta

Ca Cèrber:  El Ca Cèrber era un animal d'aspecte similar al d'un gos. Aquest gos tenia tres caps i una cua, formada per dues serps. Era el guardià de la porta que connectava amb l'infern, és a dir, no podia permetre que els vius anessin al món dels morts i havia d'impedir que els morts en sortissin,  i això explica la seva agressivitat. Tenia l'habilitat de llançar verí pels seus ullals, i el seu alè i la seva saliva també eren verinoses. No obstant això,tenia dos punts febles: : la música i la mel.  El nom de Ca per a determinar un gos prové del terme llatí Canis.

Ca Cèrber


L'au Fènix: És una au de la mitologia grega que té una mida similar a la d'una àguila. Les seves ales són  vermelles, taronges i grogues. La llegenda diu que l'au fènix vivia al Jardí del Paradís, juntament amb Adam i Eva. Quan aquests van ser expulsats, va sorgir una espurna que va incendiar el niu del Fènix. Com que aquest ocell no havia fet el pecat com Adam i Eva, se li van concedir certes habilitats, com per exemple ser capaç de renéixer de les seves pròpies cendres, és a dir, era immortal. També es creu que les seves ales eren aromàtiques i curatives per a la població. És cert que era immortal, però només n'hi havia un, perquè quan ponia un ou, l'ou es cremava i el mateix animal sortia de les cendres de l'ou.


Au Fènix


Grifó: El grifó era una altra au mitològica. Tenia el cap d'una àguila i les potes del darrere i la cua eren de lleó. L'àguila tradicionalment és el rei del cel, i el lleó el rei de la selva, per això es diu que els grifons són animals nobles. D'altra banda, cal diferenciar-lo d'una altra au molt similar, l'opinicus, una criatura que a diferència del grifó les potes del davant també són de lleó.

   
Grifó                                           


Hipocamp: L'hipocamp era un cavall marí. La part superior és de cavall, i la part inferior recorda a la d'un gran peix, amb una cua que feia uns 4 metres de llarg. No solen ser molt agressius, però s'hi poden tornar quan es sentien en perill. Els seus colors naturals eren el  verd i el blau, i són uns animals molts ràpids. Aquest animal és el que tirava del carro de Posidó quan aquest navegava pel mar. La seva forma pot recordar a la d'un cavallet de mar.


Hipocamp

Gerard Casanovas
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
El que més m'ha sorprès és Hipocamps, mai n'avia sentit. El altres animals mitològics sí, perquè els havia vist en els dibuixos, però el cavall marí no. Gràcies.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES