28 de maig del 2015

ARES

Ares és el déu de la guerra, també és un dels dotze déu de l’Olimp. Era un déu agressiu i violent, no tenia cap fe en la humanitat. El seu nom romà és Mart que també el van anomenar déu de l’agricultura. 

Escultura d'Ares


Era fill de Zeus i Hera, això significa que era immortal, però de totes maneres ell sentia dolor. Cada vegada que era ferit es buscava el seu pare perquè el curés, però el Zeus el menyspreava per la seva violència i sed de sang. 

Les seves lluites van ser nombroses però van acabar amb la mort de Hilatorri, venjant-se per haver violat a la seva filla Alcipe

Ares tenia diferents companys de guerra,com per exemple la seva germana Eris, Fobos i Deimos i Enio. 
Una de les seves aventures tractava que dos gegants van apoderar-se de l’Olimp. Com a primer pas van segrestar a Ares i el van posar a un vas de bronze, va estar onze anys sense poder sortir. Quan va poder sortir es van enfrontar al seu germà. 

      El descans de Mart per Diego Velázquez 

En una altra ocasió, Ares estava “ abandonant-se a l’amor” amb Afrodita mentre va encomanar a Alectrión que vigilés la porta. Però es va adormir, així que el déu del sol, Hèlios va entrar a l’habitació. Després d’això Ares el va convertir en gall, per això cada matinada el gall cantava. 

Ares es representa amb un casc i una llança. Generalment se’l representa lluitant o a sobre d’un carro amb quatre cavalls. Els animals que se l’hi atribueixen són el gos i el voltor. 




                           Estàtua d'Ares a Villa Adriana


Júlia Rama
1r Batx

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Realment aquesta entrada m'ha permès fer lligams que ni jo m'esperava. Jo només sabia que era el déu de la guerra, però el que realment m'ha cridat l'atenció és que el seu nom romà sigui Mart i que entre els seus companys de guerra n'hi hagin dos que es diguin Fobos i Deimos. Ara et diré el perquè: com sabreu Mart és un planeta. Però a part, Fobos i Deimos són dos dels satèl·lits d'aquest planeta. És a dir, que fins i tot en el nom de planetes i satèl·lits hi ha influència romana. Sincerament, increïble.

Unknown ha dit...

Hola, Júlia. De Ares n'havia sentit a parlar per les guerres. És curiós que sent el déu de la guerra, també s'abandoni a l'amor amb Afrodita ja que això significa que tot i ser mol agressiu també tenia sentiments. En la mitologia romana és estrany que el nomenessin déu de l'agricultura! Molt interessant.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts