31 de març del 2015

JULI CÈSAR

Juli Cèsar amb la corona de lloer
Gai Juli Cèsar (13 de juliol 100 aC - 15 de març 44 aC). Venia d'una de les famílies patrícies més antigues els Julis. Això va causar que tingués una molt bona educació, i va ser educat per grans mestres de l'època. Quan tenia 12 anys el van anomenar Flamen Dialis (sacerdot de Zeus) i va ser obligat a casar-se amb Cornèlia Cinilla. Als 14 anys va quedar-se orfe de pare, i va ser perseguit quan es negà a divorciar-se de la seva esposa.  
En la seva adolescència, va ser segrestat per uns pirates mentre feia un viatge per les illes greges, i pagant un gran rescat va ser alliberat. Més tard va crucificar a tots aquests pirates que el van segrestar i va quedar-se les seves dones i els seus fills com a esclaus. Cada cop va anar agafant més prestigi a causa dels seus càrrecs polítics: qüestor, edil, pontífex màxim, pretor i propetor. Tot seguit, una part del seu gran èxit va ser que fes que es reconciliessin Cras i Pompeu.
Estàtua de Juli Cèsar

L'any 59 aC va ser escollit cònsul i va guanyar una gran popularitat. Es va buscar una base per poder tenir el control absolut de l'imperi. Cèsar i Pompeu van ser grans enemics després que morís Júlia (la filla de Cèsar i esposa de Pompeu). A causa de la seva rivalitat, Juli va assassinar a Pompeu a Egipte. Allà Juli Cèsar al passar per Egipte, va trobar a Cleòpatra VII, amb qui va tenir un fill, Cesari Ptolomeu XV. Va lluitar contra els partidaris de Pompeu. Primer va vèncer el rei Farnaces,i després els últims pompeians que es resistien a l'Àfrica, a la batalla de Tapso. Va ser el vencedor d'aquesta llarga guerra civil. Mentre passava el temps els honors i càrrecs de Cèsar van anar-se enfortint encara més. Per poc a causa d'això el Senat anava desapareixent. Cèsar va establir una dictadura militar. La seva autoritat venia de l'acumulació de poders que tenia, i que anteriorment estaven repartits en magistratures. Un dia es va estendre el rumor de que es volia proclamar rei, i es va formà un grup de republicans, on Cai Casi Longino n'era el líder juntament amb Marco Juny Brut. El 15 de març del 44 aC, van assassinar Cèsar. El seu successor va ser Octavi August.

Aquest vídeo us mostrarà com es va conspirar la traïció cap a Juli Cèsar, i els fets que van causar aquesta traïció.  


Judit Font 
1r batx

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta entrada m'ha aportat molta informació que no sabia. Et deixo un enllaç dels Idus de Març, que també parlen del seu assassinat i que són unes celebracions molt conegudes ja que mentre es feien assassinaren a Juli Cèsar.

http://classicsalaromana.blogspot.com.es/2015/03/idus-de-marc.html

Enhorabona.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Ioana, he mirat l'enllaç de la teva entrada, que percert és molt bona, m'ha aportat encara més informació.

Júlia Rama Vilaró ha dit...

Havia buscat informació abans de Júlia Cèsar, ja que havia fet una entrada de la seva filla. M'has ajudat a ampliar la informació.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts