26 de gener del 2015

CURIOSITATS SEXUALS DE L'ANTIGA GRÈCIA

  • Segons Aristòfanes, els éssers humans tenien quatre braços, quatre cames i dos jocs de genitals, ja sigui dos conjunts femenins, dos conjunts masculins o un de cada. Però Zeus va partir a tothom en dos, així forçant que hom caminés amb només dues cames, dos braços i un joc de genitals en recerca de la seva altra meitat i guiats per l'orientació sexual dels seus genitals.
Representació en vinyetes de la partició dels humans a càrrec de Zeus.

  • Molts metges recomanaven relacions sexuals com a cura de depressió, indigestió, icterícia, mal d'esquena, disenteria i molts més. També afirmaven que les relacions sexuals provocaven un gran alleujament a una mossegada de serp o una picada d'escorpí.
Fotografia d'un gerro amb un dibuix d'una prostituta que porta un fal·lus a les mans.

  • Alguns textos mèdics de l'antiga Grècia proporcionen remeis per la impotència masculina; per exemple, untant l'àrea genital amb una barreja de pebre, oli d'oliva i mel.

Imatge gravada en una moneda que representa un sàtir demanant sexe a una nimfa.

  • Blocs de pedra anomenats Herms, que es trobaven a les cantonades dels carrers i en altres llocs públics per assegurar la protecció divina de la ciutat, retretaven el cap d'un home barbut amb un penis erecte.
Fotografia que mostra un Herm.

  • Les sandalies de les prostitutes a l'antiga Grècia sovint portaven gravades a les soles missatges o gravats eròtics per deixar marcats al terra els seus ideals obscens.
Dibuix d'un model de terracota de la sola d'una sandàlia de protituta que té gravada la paraula Akolouthi que significa "segueix-me".

  • Les prostitutes i els gigolós homosexuals d'Atenes (tot i ser molt habituals) van perdre la major part dels seus drets civils i persones sospitoses de ser el company/a passiu en relacions homosexuals d'aquests eren burlats i criticats vigorosament.
Gravat d'una relació sexual entre un home i un nen.


Aquí teniu una presentació elaborada sobre la sexualitat a l'antiga Grècia:



Aquí tenia un documental sobre el sexe a l'antiga Grècia i Roma:


Julia Edwards
4t ESO

6 comentaris:

Un estiu diferent ha dit...

Júlia tinc una pregunta, la presentació que has penjat diu que hi havia diferents tipus de prostitutes, què les diferencia unes de les altres?
Pd: molt interessant l'entrada! Són coses que mai m'havia plantejat.

Un estiu diferent ha dit...

I per ells els sexe era per plaer o simplement per reproduir-se?

Anònim ha dit...

Ostres tu! que interessant tot! El que m'ha cridat més l'atenció han set les sabates que deixaven marcat al terra "segueix-me".

Molt bona entrada

Unknown ha dit...

Ostres! No en sabia cap d'aquestes curiositats del sexe. Només havia sentit a parlar de que abans els humans tenien quatre braços i quatre cames i Zeus els va separar. Molt bona entrada!

Unknown ha dit...

M'ha sobtat molt aquesta entrada, la trobo molt interessant. Tenien la sexualitat molt arrelada a ells. No sabia que hi haguessin gigolos homosexuals.

Anònim ha dit...

No sabia cap curiositat d'aquestes. La història de la partició dels humans és molt bona, i que haguem de trobar l'altre nostre meitat és molt bonic. Fa gràcia que recomanin tenir relacions sexuals per alleujar una mossegada de serp o la picada d'un escorpí i que com a remei per la impotència recomanin una barreja de pebre, oli i mel. És molt interessant que les prostitutes portessin a les sandàlies un missatge. Molt bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts