16 de desembre del 2014

HÈCTOR

Hèctor era el fill primogènit de Príam, rei de Troia i estava casat amb Andròmaca, amb la qual tenia un fill anomenat Cestrinus.

Era el comandant de la ciutat de Troia, per tant és un dels personatges principals de l'Ilíada i antagonista a Aquil·les tant com a guerrer i en caràcter. Per això Hèctor mor en mans d'Aquil·les. 

En l'Iliada es mostra com un personatge molt valent ja que va decidir enfrontar l'enemic i contraatacar encara que al prendre aquesta decisió només tenia dos opcions de futur: morir o esdevenir esclau a l'estranger.

Hèctor acomiadant-se de la seva família abans de la batalla. 

Ell juntament amb Paris, el seu germà, van decidir atacar amb el seu exercit després que Héleno; que tenia una capacitat premonitòria,  li comuniqués que no moriria en la batalla. Un cop preparats per la batalla els grecs van decidir a sorts qui s'enfrontaria a Hèctor. Finalment Aiax va ser escollit però els dos eren realment bons així que van donar per acabada la batalla sense cap guanyador i reconeixent les virtuts dels dos. Això provocà que es determinés un moment de pau entre ambdós bàndols, temps que els grecs van aprofitar per construir una muralla i enterrar els seus morts.


Hèctor i Aiax

Després de diverses batalles i enginyosos atacs d'ambdós bàndols Pàtrocle es va vestir amb l'armadura d'Aquil·les i decidí atacar però Hèctor el va matar provocant així la ira de Aquil·les, qui decidí venjar-se. Durant la nit els troians es van reunir aconsellant tornar a la ciutat per protegir-se de l'ira d'Aquil·les però Hèctor va rebutjar el consell i va fer que les tropes es quedessin al campament ja que estava decidit a enfrontar-se a ell.

Al dia següent els grecs s'acostaven a la ciutat i per això el Déu Apol·lo li va aconsellar barrejar-se entre les tropes per evitar ser vist per l'enemic però en el moment en que Aquil·les matà a Polidor, germà seu, va deixar d'amagar-se mentre les tropes s'anaven retirant i es va quedar sol fora de la ciutat. 

En quant Aquil·les el va veure va començar a perseguir-lo donant així tres voltes al voltant de la ciutat fins que Atena li aconsellà enfrontar-se. Per aquest motiu ell va demanar que el cos del guerrer que perdés fos lliurat al seu bàndol per ser honrat pels seus però en l'últim moment Aquil·les no va acceptar. 

Finalment Hèctor mor ja que Aquil·les li clava una llança en el coll i decideix cordar unes cordes per unir els seus turmells amb el seu carro i així arrossegar per fora de la ciutat el seu cadàver. 




Aquil·les arrossegant el cadàver



Aquí teniu un breu relat de la seva acció en la guerra de Troia.

Valery Valencia
1r Batx

2 comentaris:

Anònim ha dit...

D'Hèctor en sabia molta poca cosa, gràcies a la teva entrada, ara, en se moltes més, com per exemple no tenia gaire clar el perquè de la ràbia d'Aquil·les cap a Hèctor.

Unknown ha dit...

Molt bona entrada! Interessant història i molt ben explicada.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts