17 de març del 2014

LES DANAIDES

Les danaides eren 50 germanes del mateix pare (Dànau) però de diferents mares. Danau un bon dia va ordenar a les seves filles que marxessin a buscar aigua. Un cop allà, a una de les filles, l'Amimone, va ser a punt de ser violada per un sàtir. Dànau en assabentar-se d'això va pensar que era cosa del seu germà Egipte. Dànau va expressar la seva ràbia contra son germà sense saber si realment havia sigut ell. 

Egipte per demostrar que no havia sigut ell va demanar que els seus 50 fills es casessin amb les 50 filles de Dànau. Així va ser, l'únic que la mateixa Dànau va ordenar a les seves filles que matessin els fills d'Egipte. Totes ho van fer menys Hipermnestra va salvar el seu marit que era Linceu. Ell en assabentar-se d'això venjà els seus germans matant el sogre i les cunyades.

Genís González
4t ESO

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bona entrada! M'ha quedat un dubte però, em sabries explicar si Hipermnestra no va matar al seu marit perquè tenia por o simplement perquè a diferència de les seves germanes ella s'havia enamorat del seu marit?

Unknown ha dit...

Molt bé Genís. Un altre vegada has fet una entrada d'allò més interessant. Espero que continuïs així!

Unknown ha dit...

Crec que està bé l'argument però trobo que és una mica exagerat que els dos germans tinguin tants fills, i que a més siguin del sexe oposat. Penso que la història hagués estat més creïble si en comptes de 50 fills n'haguessin tingut 10 o 15, però bé, és un mite i no té perquè ser versemblant.

Alba Masnou ha dit...

Caram, és una bona història prou sàdica... per cert, què és un sàtir?

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts