18 de febrer del 2014

HÈRCULES, LA PEL·LÍCULA

Títol: Hèrcules: L'Origen de la Llegenda
Títol original: Hercules: The Legend Begins
Any: 2014
Duració: 99 minuts 
Pressupost: 70.000.000 €
País: Estats Units 
Gènere: Acció i aventura
Estudi: Millennium Films, De APlaneta
Data d'estrena: 24 Gener 2014

SINÒPSI
Grècia, any 1200 AC. Víctima de la luxúria de Zeus, la reina Alcmena té un fill anomenat Hèrcules la missió del qual és acabar amb la tirania del rei i restablir l'ordre. Hèrcules, que ignora el seu origen diví, s'enamora d'una princesa cretense que s'acaba de prometre amb el seu germà. Però, quan s'assabenta de quim és el seu destí, ha de triar entre fugir amb la seva estimada o convertir-se en un heroi. Les seves gestes el portaran a conèixer exòtics països i a lluitar amb éssers fantàstics.

                   

QUI ERA HÈRCULES?

Hèrcules o també conegut com a Heràcles va ser fruit de la infidelitat de Zeus a Hera amb la reina Alcmena. El rei ho va descobrir un dia quan Hera va posar tres serps a l'habitació d' Hèrcules on ell amb el seu germà humà estaven dormint. Hèrcules no va dubtar ni un moment en agafar-les i estrangular-les.  

Hera encara li guardava rancúria a Hèrcules i li va provocar un atac de follia que va fer que matés a tota la seva família. Quan aquest va poder recuperar el seny, va anar a l'oracle de Delfos per veure com compensar el que havia fet. 

ELS 12 TREBALLS D'HÈRCULES

I. El lleó de Nèmea 

Hèrcules va escanyar amb els seus braços el terrible lleó de Nèmea. Aquest era invulnerable a qualsevol arma.

II. La Hidra de Lerna 

La Hidra era un monstre horrorós que tenia molts caps i Hèrcules va acabar amb ella tallant-li tots els caps.

III. El Senglar d'Erimant

Hèrcules va caçar un senglar dels boscos d'Erimant i li va portar a Euristeu.

IV. La cerva de Cerínia

Euristeu li va manar a Hèrcules que li portés aquesta cerva que tenia peünyes de bronze i banyer d'or. La va aconseguir capturar i li va portar.

V. Les aus del llac Estimfal

Euristeu va ordenar a Hèrcules que fes fora del llac Estimfal unes aus que atacaven als homes i bestiar. Hèrcules va fer sonar uns címbals de bronze, aquestes aus van aixecar el vol i Hèrcules les va caçar amb el seu arc.

VI. Els estables d'Augias 

Els dominis d'Augias estaven coberts d'excrements de vaques i Hèrcules els va haver de netejar. Ho va fer desviant dos rius perquè les seves aigües s'ho emportés tot. 

VII. El toro de Creta

Minotaure corria per tot arreu de l'illa de Creta, devastant-ho tot. Hèrcules va solucionar el problema portant-lo a Micenes. 

VIII. Les eugues de Diòmedes

El rei traci tenia quatre eugues que menjaven carn humana, Hèrcules les va tornar manses fent que devoressin al seu propi amo. Després les va portar a Micenes i les va donar a Hera.

IX. EL cinturó d'Hipòlita

Per regalar-lo a la seva filla, Euristeu va demanar a Hèracles el cinturó d'Hipòlita, reina de les amazones. Les amazones eren un poble de dones guerreres que vivien a les costes del mar Negre. Hèracles va matar Hipòlita i li va prendre el cinturó.
Hèrcules/ Hèracles
X. Els bous de Gerió

Hèracles es dirigí a l'extrem occident a robar els bous de Geríon, monstre de tres caps que tenia immensos ramats a una illa prop de l'Hades. Hèracles travessà l'Ocèa i, després de matar Geríon i passar l'estret de Gibraltar, va conduir els ramats per les costes del Mediterrani fins dur-los a Euristeu.

XI. El ca Cèrber

Euristeu demana a Hèracles Cèrber un terrible gos que tenia tres caps i que vigilava la porta dels inferns. Guiat per Hermes, va arribar al món dels morts, on regnava Hades. Aquest li va donar permís per endur-se el guardià de l'entrada i Hèracles va aconseguir lligar el gos i portar-lo davant Euristeu. Tot seguit el va tornar als inferns.

XII. Les pomes d'or del jardí de les Hespèrides 

L'última exigència d'Euristeu van les pomes d'or que creixien en un jardí de custodiat per les nimfes Hespèrides i per un monstre de cent caps. En el camí va alliberar Prometeu matant l'àguila que li menjava eternament el fetge. Quan va arribar al jardí de les Hespèrides, seguint els consells que Prometeu li va donar com a agraïment, va anar a trobar Atlas, el tità que sostenia el món sobre les seves espatlles, i li va proposar rellevar-lo un moment de la seva feixuga tasca a canvi de les pomes. Atlas les va aconseguir, però, un cop alliberat de la càrrega, no volia tornar al seu lloc anterior. Així és que Hèracles va simular que acceptava el canvi, demanant-li tanmateix que li permetés posar-se un coixí sobre les espatlles per fer-ho més còmodament. En el moment que Atlas li va agafar de nou el món perquè pogués col·locar-se bé el coixí, Hèracles va aprofitar-ho per esmunyir-se i agafar les pomes, deixant el tità un altre cop sota el pes del món.

Per més informació d'Hèrcules aneu al següent enllaç.

Ioana Sofrea
4t ESO

1 comentari:

Unknown ha dit...

Una entrada molt interessant!
Trobo que últimament s'estan fent pel·lícules que tracten constantment sobre mitologia romana o grega, una d'elles és aquesta.
Abans d'anar-la a veure trobo que està moltbé informar-se sobre la seva llegenda de veritat, gràcies!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts