LES LLENGÜES INDOEUROPEES

Les llengües indoeuropees són totes aquelles que pertanyen a una mateixa gran família lingüística derivades d'una antiga protollengua, anomenada indoeuropeu.

Inclou centenars de llengües parlades per uns 3.000 milions de persones i abraça la majoria de famílies lingüístiques d'Europa i l'Àsia sud-oriental. 
El català pertany, entre moltes altres, a aquesta família.

Els estudis indoeuropeus tracten les llengües indoeuropees existents i desaparegudes i les cultures que s'hi relacionen. Es basen en les troballes de la lingüística comparativa per reconstruir com era l'idioma original. El primer teòric de lingüística comparada dels estudis indoeuropeus va ser William Jones (Filòleg), qui va establir les connexions entre el llatí, el grec i el sànscrit. 



Nara Palà 
Nell Portell
4t ESO

Comentaris

Unknown ha dit…
M'ha agradat l'entrada, però crec que es podrien explicar més coses. Per exemple algú sap qui van ser els pares de la teoria de l'indoeuropeu? Gràcies!
Unknown ha dit…
Si Àfrica els pares de la teoria de l'indoeuropeu van ser una sèrie de lingüístes entre d'altres Bopp i Rask.
Karina Szabo ha dit…
Es una pena com moltes de les cultures i llengues indoeuropeas s'han quedat en el passat... desitjo que algun dia es trobin més restes i en poguem saber més. Bona entrada.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES