26 de desembre del 2013

INVICTUS

La paraula invictus prové del llatí i és un adjectiu que significa "invencible".
La paraula invictus ha estat el símbol de diferents missatges com ara: una pel·lícula, un anunci de colònia (i el nom de la colònia) i un poema. I la pregunta és: Per què? Què té a veure aquesta paraula amb aquests tres missatges? Doncs tot seguit, veurem la resposta. 
  • La pel·lícula 

Invictus

Aquesta pel·lícula explica la veritable història de com en Nelson Mandela va unir les seves forces amb el capità de l’equip de rugbi de Sud-àfrica, per ajudar a unir el país. El recent elegit president Mandela és conscient  que la seva nació segueix estant dividida tan racial com econòmicament a causa de les seqüeles de l'Apartheid. Creient que pot unir al seu poble a través del llenguatge universal de l’esport. Mandela dóna suport al desemparat equip de rugbi de Sud-àfrica quan, amb poques probabilitats, participa en el campionat mundial de 1995.


  • La colònia

Paco Rabanne llançà Invictus, la seva nova fragància per a homes, la qual representa la recreació del que és fresc i esportiu. La fragància va sortir el juliol de 2013. Aquesta colònia, Invictus, representa el poder, el dinamisme i l'energia. Per representar la fragància d'una manera encara més centrada al nom, l'ampolla està dissenyada en forma de trofeu. I amb quin heroi grec podríem relacionar el protagonista? ho podeu respondre en els comentaris.



                                                  Ampolla de la fragància en forma de trofeu. 
  • El poema
Desde la noche que sobre mi se cierne,

negra como su insondable abismo,

agradezco a los dioses si existen por mi alma invicta.

Caído en las garras de la circunstancia

no me he estremecido ni llorado en voz alta.

Bajo el vapuleo del azar, mi cabeza está ensangrentada,

más no inclinada.

Más allá de este lugar de lágrimas e ira

yacen los horrores de la sombra,

pero la amenaza de los años me encuentra,

y me encontrará, sin miedo.

No importa cuán estrecho sea el camino,

cuán cargada de castigo la sentencia.

Soy el amo de mi destino,

Soy el capitán de mi alma.



Invictus es un emocionant poema de William Henley escrit el 1875, des del llit d'un hospital, després de ser-li amputada una cama i una lluita perduda contra la tuberculosi. O aquestes paraules es recitava a si mateix Nelson Mandela en els seus llargs dies de condemna i solitud.


Com podem veure, els diferents missatges ens transmeten que la persona mai ha estat vençuda. 

Lioba Sallés 
4t ESO

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Trobo molt interessant el comentari, ja que havia vist tant l'anunci com la pel·lícula i no m'havia parat a pensar què volia dir Invictus. I lo que has demanat del deu, no se si et referies a aquest però a mi em fa pensar amb Ares, el deu de la guerra.

Alba Masnou ha dit...

Molt bona entrada! Adoro la pel·lícula d'Invictus, però no tenia coneixement de l'anunci i sempre havia sentit curiositat pel poema.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Interessant entrada. Els anuncis pel que es veu no sempre són una xorrada

Lioba Sallés Graus ha dit...

Moltes gràcies a tots!:)
PD: A primera vista, llegint l'entrada pot semblar que sigui Ares, ja que és el Déu de la guerra i això fa pensar si es venç o es perd. Però si et pares a pensar, és Zeus qui sempre se'n surt de tot. Per tant, Zeus és el Déu que es representa a l'anunci.

Unknown ha dit...

Hola! Molt interessant l'entrada, i la pregunta que has plantejat també. El que has dit "amb quin heroi grec podríem relacionar el protagonista?", jo diria igual que tu, Zeus, un déu amb un poder invencible!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts