25 de novembre del 2013

El NAIXEMENT DEL MINOTAURE

Molts cops s'explica la llegenda del minotaure, en la qual Teseu mata aquest animal mitològic que es trobava tancat en un laberint i aconsegueix escapar mitjançant un fil amb el qual troba la sortida, on l'esperava la seva estimada.
El que molts cops no s'explica però és: D'on surt aquest minotaure?

Per entendre-ho bé anirem al principi de tot.
Europa, que era filla d'un rei fenici, estava un dia jugant a la platja amb les seves amigues  quan de cop va apareix un majestuós toro, que en realitat era Zeus convertit. Aquest estava enamorat d'Europa així que va aprofitar que ella pugés a la seva espatlla i, quan aquesta ho va fer, se la va emportar a les profunditats del mar. Allà la va prendre, d'aquí van néixer tres fills Minos, Sarpèdon i Radamantis.

Zeus emportant-se  Europa al fons del mar

Al cap d'un temps Zeus va abandonar a Europa però la va casar amb Asterió, que era rei de Creta. Aquest va adoptar els nens i els va criar com si fossin fills seus.  Quan aquest va morir els fills van barallar-se se per quedar-se el poder de Creta. Minos, va dir que els déus li donarien suport i que per tant, li pertany el poder. Va demanar a Posidó que fes sortir del mar un toro i que ell el sacrificaria en el seu honor. I així ho va fer, del mar en va sortir un toro majestuós, en veure'l Minos va ser incapaç de matar-lo, i el va camuflar entre el seu remat i en va sacrificar un altre i va aconseguir el poder.
Posidó va assabentar-se'n i va fer que la dona de Minos, Pàsife, s'enamorés bojament del brau. 
Pasifè molt enamorada volia unir-se amb el toro, i per això va demanar ajuda a un inventor refugiat a la seva cort, Dèdal. Aquest va inventar una vaca de fusta coberta amb pell de vaca en la qual Pàsife va poder-s'hi posar a dins i així aparellar-se amb el brau. 
Pasifè entrant dins la vaca falsa

Després d'aquesta unió va néixer Asterió, una criatura amb cos d'home i cap de brau, també anomenada Minotaure

A continuació teniu la llegenda del minotaure:



Meritxell Masnou 
1r Batx

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts