13 de juny del 2013

MENJARS TRADICIONALS

Avui en dia, la cuina Italiana és un gran exemple de la dieta mediterrània i és bastant imitada arreu del món. També dir que és una de les cuines que més s'assembla a la catalana encara que comparteixi trets de la cuina occitana. 

Nosaltres, la majoria, associem la cuina italiana amb pizza, rissotto, però sobretot amb la pasta, però la verdura també és molt important en aquesta cuina ja que molts plats estan elaborats amb hortalisses, llegums, verdura ja que fa un respecte de la gastronomia de l'Edat Mitjana.

                  pasta

                 Risotto

La fruita com aquí a Catalunya la solen menjar en els postres tot i que a vegades acompanya a la pasta.
La carn i el peix també estan força nombrats en la cuina italiana.
També dir que tenen molta variació de pans: ciabatta, pane carasau, panini, farinata, pane pugliese, i molts més. 


En el formatge també passa el mateix, n'hi ha molts: bra, fontina, gorgonzola, murazzano, parmigiano reggiano, pecorino romano...

        Insalata Caprese

Per beure, beuen vi, aigua, .... i de postres cafè.

Fins ara us he mostrat el que hi ha en la cuina italiana actual, però què menjaven els romans en el seu temps..?

Els romans no tenien molta variació de plats, sinó que en tenien un o dos, els bàsics per a sobreviure:

Plus: farinetes de blat i altres cereals. A vegades hi afegien mantega.

Polenta: farinetes fetes amb farina d'ordi. 

El pa era el seu aliment estrella.
De tant en tant, menjaven ous formatge, olives, verdures, fruites, sopes i llegums. Sobre la carn, se'n menjava molt poca, i quan se'n menjava era o bé pollastre o porc. El peix només és menjava quan anaven a la costa.

Alba Prieto
4t ESO

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bona entrada Alba!
La veritat és que tens raó, majoritàriament sempre relacionem la gastronomia italiana amb la pasta, però no molt amb la verdura... però tot i així, sempre la pasta és la més destaca, això és indiscutible!

Bona entrada, està bé comparar-ho amb l'actualitat i el passat. Es veu un gran constrast, avui dia hi ha una gran varietat de plats!

Alba Masnou ha dit...

Vaja! No crec que ho hagués passat gaire bé amb el menjar a aquella època, el pa no m'agrada gaire... De qualsevol manera, hagués tingut un problema, perquè sóc celíaca i no hagués pogut menjar res!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts