18 de juny del 2013

CONVERSES LITERÀRIES

Amb motiu del temari del tercer trimestre, els alumnes de 1r de batxillerat hem realitzat una sèrie de diàlegs entre autors i personatges per tal de tractar grans temes de la literatura llatina com Horaci, Virgili i Ovidi.
Així doncs, per tal d'estudiar i de tenir present què signifiquen, quin tipus de composició han realitzat o com han influenciat la nostra història i les bases de la nostra literatura vam gravar una sèrie de vídeos en què, mitjançant una petita "història", es pretenia treure temes a discussió per endinsar-nos en les obres.

En primer lloc ens trobem dins de la història d'una noia que cita l'obra d'Ovidi d'una forma subtil ja que representa que necessita enviar una carta al seu estimat.
En segon lloc, ens trobem amb la senzilla però molt interessant història d'una noia anomenada Júlia que té el plaer de conèixer un home misteriós que resulta ser Virgili.
En tercer i últim lloc, ens trobem amb la fantàstica representació de tres alumnes que caracteritzen a Garcilaso de la Vega, Horaci i Safo de Lesbos. Aquí tots tres discuteixen sobre la seva història, vida i obra. 
Activitat proposada a partir de la idea de Iolanda Traver a "Converses literàries anacròniques", publicada a l'ARC (Aplicació de Recursos al currículum).

Àlex Alemán
1r Batx

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts