L'ORIGEN DELS DÉUS

No fa gaire, s'ha publicat la segona traducció de la Teogonia, una obra poètica escrita per Hesíode. Es tracta una de les més antigues versions de l'origen del cosmos i el llinatge dels déus de la mitologia grega, i és una de les obres claus de l'èpica grecollatina. 

La traducció està a càrrec de Francesc J.Cuartero, aquest intenta fer una traducció exacta i amb la intenció d'apropar el clàssic grec  al públic actual.

L'arbre geonològic de l'origen dels déus.

L'obre recull un saber general mitològic del poble grec, són històries de caire mitològic orals que passaven de pares a fills fins que dos segles després, en el segle IX van ser recollides de manera fixa. Parla sobre l'origen dels déus i les successions fins que Zeus ocupa el tron de l'Olimp.

El recull d'aquesta obra es considera una èpica didàctica, que juntament amb l'Odissea consoliden l'ètica moralitzant Grega. Aquest recull forma part de l'obra de Hesíode:  La Teogonia.

                                        Hesíode

Tenien la intenció de sistematitzar i unificar les creences i mites grecs que hi havia a Grècia, afegint la variant de cada regió.
Podem destacar el rebuscament que tenien els grecs de preservar la cultura de la seva pròpia regió, però a l'hora, en relació amb el món, la èmfasi que tenen en preservar el patrimoni cultural Grec.“Cada regió volia mantenir les seves particularitats, però al mateix temps se sentien molt grecs.”

Aquí us deixo un vídeo de l'origen dels déus:


Yasmina Ketami
1r Batx

Comentaris

Laia Fernández ha dit…
Aquest llibre ens el faran llegir d'aquí poc, o almenys estudiar-lo. Deu ser molt interessant veure com va començar la mitologia grega. bona entrada!
Unknown ha dit…
Mai havia sentit parlar sobre la Teogonia, però sembla una obra molt interessant. Bona entrada!
Paula Campelo ha dit…
Una entrada molt interessant!

Mai havia sentit a parlar sobre aquesta obra, però ja m'havia imaginat algun cop que hi deuria haver algun document o alguna cosa semblant que parlés sobre l'orígen dels déus. Em sembla molt encertada la imatge que has posat en la qual hi apareix l'arbre genealògic dels déus, ja que ens mostra perfectament com eren.

La mitologia és un aspecte que sempre m'ha cridat molt l'atenció, i per aquest motiu em semblaria molt interessant parlar més sobre el tema i saber més sobre l'orígen dels deus i les seves històries.
Adrià Sanchez ha dit…
Molt bona entrada, té molt bona pinta aquest llibre que ens expliques. Penso que seria una cosa interessant de llegir, per saber més sobre el poble romà i les seves costums. Molt bona entrada, penso que estaria molt bé llegir aquest llibre algun dia.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES