15 de febrer del 2013

ELS COMPLEMENTS

Han canviat molt els complements d'ara amb els dels romans? Ara ho veurem!

Els romans solien portar només un anell que s'anomenava anulus i el portaven en el dit índex. Aquest anell els servia de segell, com ara nosaltres tenim la nostra pròpia firma. 
Les romanes era tot el contrari, portaven moltes, moltes joies, com per exemple anells, (òbviament diferents als dels romans), agulles  de pit  (fibulae), arracades (inaures), braçalets (armillae), collarets (monilia o troques) i algunes dones portaven cadenes d'or als turmells (periscelis). 


braçalet i polsera femenina


anell 

En aquesta imatge podem observar tipus de joies i de quin material estaven fetes:



A continuació, en aquest vídeo ens ensenya algunes joies actuals inspirades en les joies romanes:




AlbaPrieto
4t ESO

10 comentaris:

Carla Espinosa ha dit...

Una entrada molt interessant Alba!
No hi ha tantes diferències ja que les dones sovint porten moltes joies com ara les arracades, anells..
Però el fet de que els romans portessin un anell com a forma segell m'ha sorprès molt, ja que no ho veig gaire normal.

A les fotografies podem veure que eren molt exagerats amb les joies i que solien fer-les d'or o això sembla a les fotografies.

Unknown ha dit...

Bona entrada Alba!

Com bé diu la Carla els complements no han canviat gaire. Tot i així, tenint en compte que els romans eren molt però que molt presumits, és obvi que tinguessin una gran varietat de complements.

Ja havia sentit a parlar sobre que els homes feien de servir com segell un anell, no obstant això, igualment encara se'm fa molt estrany.

Pel que fa al vídeo que ens comparteixes, n'he vist moltes arracades similars, fins i tot jo en tinc alguna similar; però no sabia que estaven inspirades a l'estil de l'antiga Roma!

Laia Fernández ha dit...

Els complements segueixen sent pràcticament els mateixos, tot i que igual qu els anys han evolucionat. M'ha sorprès molt el fet de que portessin un anell al dit índex que els hi servia de segell. M'agrada molt la segona fotografia de l'anell. bona entrada!

Llúcia Gómez ha dit...

Molt bona entrada!

En general, els complements en sí no han canviat gaire, segueixen sent anells, polseres, agulles, collarets, arracades... però, com es lògic el que ha canviat és la moda, i això és inevitable, per tant en alguna cosa està clar que son diferents.

Els romans, com hem pogut veure en aquesta entrada i en d'altres eren molt presumits, els i encantava anar arreglats, i portar joies.

Unknown ha dit...

Penso que les joies i altres complements no han fet grans canvis, és més els complements són els mateixos pero amb estils i formes diferents.

Bona entrada!

Sandra García ha dit...

Molt interessant!

M'ha sorprès molt, això de que el romans només portaven un anell al dit índex i servia com a segell.
I com obvi, la noies sempre tan pressumides.

Felicitats Alba, bona entrada!

Paula Campelo ha dit...

Sempre està bé saber una mica sobre com eren els complements en l'època dels romans, ja que no tenen res a veure amb els que utilitzem nosaltres en l'actualitat.

Sincerament, crec que les joies que utilitzaven les dones eren molt exagerades, ja que encara que avui també es fan servir moltes joies com aquestes no són tan gran i exagerades com ho eren en l'antiguitat.

M'ha cridat l'atenció el fet que els homes porten un anell com a segell, ja que avui en dia si porten un anell simbolitza casament, no cap mena de segell.

Irene Sánchez ha dit...

En veritat compartim molts complements, tenim gairebé els mateixos, encara que les dones d'ara solen ser més discretes (esceptuant alguna). També és interessant el fet de que els homes portessin anells, estaría bé que ara fós així jeje.

Bona entrada!

Unknown ha dit...

Pràcticament són els mateixos complements, tot i que han evolucionat amb el pas dels anys. Amb les imatges que has adjuntat a l'entrada, dóna la sensació que aquelles joies pesaven molt, tot i que potser no és així.
És curiós que els homes portessin un anell que feia la funció de la nostra firma actual, però "en forma" de segell.

Bona entrada Alba!

Martina Maldonado ha dit...

Ohhh Alba, com la Sandra i la Mireia a mi també m'ha sorprès molt que als anells que portaven al dit index els fessin servir com a segell... personalment m'agradaria que encara segueixi sent així, però ara ja utilitzem la nostra pròpia firma...
Crec que el fet de portar tantes i tantes joies és un tret característic d'aquesta època, però també crec que devia de ser molt incòmode portar tantes coses al cos.
Bona entrada Alba!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts