MÚSICA A L'ANTIGA ROMA

L'altre dia navegant per Internet vaig trobar una web en què parlaven sobre l'evolució de la música, i em vaig preguntar si a l'Antiga Roma, ja escoltaven algunes melodies i vaig aprofitar aquesta inquietud per fer la meva primera entrada.

Els romans, en un principi, no s'havien parat a pensar mai en això de la música ja que eren massa bàrbars i guerrers per centrar-se en aquest tema.
Les primeres idees van arribar a partir dels Etruscs, però de manera violenta i sense cap principi.


Mapa de la situació dels Etruscs
Més endavant, els Arcadis van portar a Itàlia les primeres lletres gregues i la música instrumental, amb què es tocava amb lira o en dos instruments anomenats trigon i bregon. Va acabant arribant la flauta semblant a la qual avui en dia tenim acompanyada amb un altre instrument, els címbals coneguts ara com els plats, gràcies al sacrificis que feia la deessa Cibeles.
                      
Numa Pompili, el segon rei de Roma, va demanar, per a ell sol els patricis que tinguessin una bona o bella figura, als quals va acabar anomenant Saliens, eren els que en les funcions cantaven res més que himnes en honor al déu de la guerra que va ser de la manera en la que van començar a cantar en públic i a llegir cançons o lletres gregues, a més a més va demanar que durant dos sigles es fessin servir dos nous instruments que van arribar:les trompetes i les banyes.

I a partir d'aquí va anant evolucionant la música a Roma, que en molt poc temps va anant creixent.
Van començar a cantar en funerals juntament amb un grup de dotze persones tocant la flauta, a més a més en algunes obres de teatres ja emplenaven algunes escenes amb petites cançons.

Aquí us poso dues fotografies que he trobat relacionades amb la música a l'Imperi Romà amb diferents instruments:

 
Dóna tocant una Khitara                                Cupidos tocant la lira (s. I dC, Herculà) 

Aquí us deixo un vídeo on podreu escoltar un grup anomenat Synaulia dels 90 que es va ajuntar a Itàlia, recreant l'antiga música romana, espero que us agradi.



Sandra Garcia
4t ESO

Comentaris

Fernando Blaya ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fernando Blaya ha dit…
Muchas gracias, Sandra¡ Un buen resumen¡ Claro y conciso¡ Enhorabuena¡
Unknown ha dit…
Dios! No m'estranya que amb tantes guerres que feien no tinguessin en compte la música.
M'agraden les fotos ja que podem observar com eren els instruments que utilitzaven.
Bona entrada Sandra!
Unknown ha dit…
Bona entrada Sandra!
La veritat és que no sabria que faríem sense la música!!
Quina sort que els estrucs l'haguéssin introduït, d'una manera no molt adequada, però pel que veig gràcies a ells es va iniciar... Actualment, es nota l'evolució que ha hagut en la música durant tota la seva història, i gràcies a això ara podem gaudir de molts tipus de músiques i de varietats d'instruments!
Adrià Sanchez ha dit…
Felicitats Sandra,
No tenia ni idea que gràcies als estrucs s'hagues iniciat la música, s'ha suposa que fa milers d'anys la música existia però no sabia qui la va introduir. Bona entrada.
Paula Campelo ha dit…
Realment mai m'havia parat a pensar en com van ser els inicis de la música en l'època de l'Imperi romà, ja que l'idea que tinc jo d'aquesta etapa de la història està plena de guerres i violència i per això sempre havia pensat que no tindrien temps per parar-se a pensar en la música.

Tampoc sabia que els que van hi van introduir la música van ser els Etruscs, encara que, com ens deixa clar l'entrada, no ho van fer d'una manera gaire agradable.

Les fotografies que hi han incorporades ens ajuden a fer-nos una molt millor idea de com eren els instruments en aquella època i ens ho deixen tot molt més clar.

Molt bona entrada Sandra!
Carla Espinosa ha dit…
M'ha semblat una entrada molt interessant!
No tenia ni idea dels orígens de la música, i m'ha sorprès bastant, ja que en aquells temps no devien de tenir gaire temps per parar-se a pensar en la música.
M'ha agradat molt la teva entrada Sandra!
Maria Guallar ha dit…
Avui en dia és molt difícil imaginar-se un món sense música i no hi ha molta gent que pensi en la música quan miren al passat, pel que és molt interessant saber en quin punt va començar un art que és tan natural avui en dia. Molt bona entrada :)
Laia Fernández ha dit…
A 4t a música recordo que se'n parla una mica dels inicis de la música. bona entrada!
Unknown ha dit…
Carai el món de la música. Oviament la música no era la mateixa en aquella època que avui dia, ja que no disponien de tants instruments i altres recursos que fan que la música actual sigui tal i com la coneixem. És curiós que el rei també s'impliqui en la música. Com ha dit l'Alba, les fotos trobo que són encertades. Bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES