2 de febrer del 2012

CAL·LISTO


Les divinitats romanes tenien l'habilitat de poder transformar-se en allò que més els convingués per aconseguir els seus desitjos. Però no només podien canviar ell, també podien influenciar en els cossos dels mortals, per això, en els mites solen transformar els personatges malparats en aspectes de la natura enlloc d'optar per matar-lo. Això li va passar a Cal·listo juntament amb el seu fill:

Cal·listo era una de les nimfes amigues de Diana. Un aspecte que exigia la deessa a les seves companyes era que havien de romandre verges i allunyades dels homes. Totes complien, excepte Cal·listo, nimfa en la qual Júpiter s'hi va fixar. El déu, per tal d'aconseguir seduir-la, va transformar-se en Diana i la nimfa, sense poder resistir-se a la força de Júpiter, va quedar embarassada.


Júpiter i Cal·listo
Un dia, Diana i les altres nimfes van voler banyar-se i Cal·listo, per tal de que no descobrissin que havia desobeït les ordres de Diana s'hi va negar. La deessa es va enfadar tant, que li després de prendre-li el fill a Cal·listo, la va convertir en óssa. 

Anys després, quan el fill de Cal·listo estava de caça, va estar a punt de matar una óssa, óssa que en realitat era la seva mare! però per fortuna de la mare, Júpiter va evitar-ho convertint-los a tots dos en estrelles al cel: l'Óssa Major i l'Óssa Menor.


Clàudia Martínez
4t ESO

5 comentaris:

Carla Solà ha dit...

Molt bona entrada.
Haig de reconèixer que no en sabia res d'aquest tema i menys que Calisto, juntament amb el seu fill fossin les estrelles del cel, la Òssa Major i la Menor.

Penso que és una entrada molt interessant i que tothom qui ho llegeixi quedarà com m'he quedat jo, o una mica menys.

Felicitats Clàudia.

Carla Moreno Corral ha dit...

Me cadat parada cuant he vist que la Óssa Major i la Óssa Menor eran Calisto i el seu fill me cadat de pedra

Natalia Ramirez ha dit...

Aquesta entrada l'he trobat molt interessant perque aquet calisto hem sonava d'una dita pero mai havia pensat que Calisto i el seu fill fosin les estrelles del cel.

Sonia Gamez ha dit...

Molt interesant! mai havia pensat que Calisto i el seu fill tinguesin el seu nom en unes estrelles.

Pau Laviña ha dit...

Jo no sabia que calisto i el seu fill havien estat representats en les estrelles ( Ossa menor i Ossa major )

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts