PROSTITUCIÓ ALS BURDELLS ROMANS

Cadascú, ara mateix, té la seva pròpia opinió i una manera diferent de veure la prostitució. La majoria segurament no ho veuen com res bo ja que es considera un ofici brut. Però això no ha estat sempre així. Podríem classificar la prostitució com un dels oficis més antics, i és que a l'antiga Roma era habitual i positiu.


Per començar, la prostitució era legal. Els prostíbuls eren un dels atractius turístics de les ciutats i possiblement eren de propietat e
statal. Els bordells eren anomenats lupanars, paraula que deriva de lupa i que significa lloba. Un lupanar que segueix casi intacte és el lupanar de Pompeia.



Fresc trobat en una de les parets d'un lupanar.

En la societat grecoromana, el concepte d'homosexualitat no existia, i pederàstia no es considerava un atemptat moral, com qualsevol altra forma de plaer sexual. Per tant, era normal trobar en els lupanars nois i noies de qualsevol edat al servei de tot tipus de clients.

Com, per desgràcia, segueix succeint avui en dia, generalment no eren nois o noies lliures els que s'hi dedicaven, sinó que sovint eren esclaves exòtiques amb qui el propietari obtenia millors rendiments. Per això compraven als mercats d'esclaus els que més els interessaven per garantir clientela i uns bons ingressos.

Tot i no ser la majoria, també hi havia dones lliures que exercien la prostitució com a dames de companyia amb opció a coit. Això sí, fossin esclaves o llibertes havien de de pagar impostos i evidenciar la seva professió portant túniques de colors cridaners i el cabell tenyit, per no ser confoses amb les castes matrones.

Però també hi havia alguna dama que freqüentava els burdells únicament per vici. És el cas de Valeria Mesalina, dona de Claudi. La titllaven de nimfòmana i promíscua. Es diu que va aprofitar l'absència del seu marit per organitzar un concurs al palau de les meretrius de Roma per veure qui es podia anar al llit amb més homes. Va guanyar a la seva rival, una autèntica professional per golejada. Es diu que va arribar als dos-cents homes...




Mesalina amb un dels seus amants

  • Creieu que la prostitució ha donat un gran gir respecte a l'època grecoromana?

Susanna van Roessel
4t ESO

Comentaris

Joan Giralt ha dit…
El que més m'ha sorprès és que la pederastia estava ben vista, o almenys no estava mal vista. Pel que fa a la pregunta final crec que sí que és veritat que la prostitució ha canviat radicalment desde els temps dels romans fins ara.
Laia Fernández ha dit…
Una entrada molt interessant! La prostitució ha canviat molt des de temps antics fins ara, suposo que és pels canvis de mentalitat de la societat. :)
Aina ha dit…
Cerc que si que ha fet un gran gir. Per començar ara es veu com una cosa dolenta i il·legal. Trobo que el que més s'assembla és que les que normalment es dediquen a això són gairabé esclaves. Trobo que la Mesalina si que ho era de nimfomana perquè poder mantenir relacions amb dos-cent homes...
Bernat Enrich ha dit…
Jo crec que es una entrada bestant interasant pero crec que hi han algunes imatges una mica masa obcenes.
Yasmina Ketami ha dit…
Fabulosa la dona que es va tirar a doscent homes eh! No m'estranya que es digui l'ofici mes antic del mon! La valeria estava casada, i el seu marit no li deia res?¿
Es lamentable que estigui ben vist qualsavol forma de plaer, inclus la pederastia... EN general molt bona entrada .
Que fort que la rival de la Valeria Mesalina hagi estat amb 200 homes, és el que més m'ha cridat l'atenció després d'haver*me lleguit la teva entrada. I sobre la pregunta que has fet crec que si que la prostitució ha donat un gir molt gran, ara les coses han canviat i es veu d'una altre manera, abans estava ben vista però ara no, ara la gent mira a les prostitutes malament i d'alguns que no volen el miním contacte amb elles.
Molt bona entrada, és molt interessant, té molta informació i he descobert moltes coses que no sabia.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES