15 de març del 2011

L'ORIGEN DE LA VIA LÀCTIA

Com tots ja sabem, Zeus era un gran seductor i Hera, la seva esposa, sempre l'estava vigilant. Zeus va voler seduir a Alcmena, esposa de Amfitrió, i per fer-ho es va transformar en el seu marit. En aquella nit va engendrar a Heracles. Hera, al assabentar-se, va fer de Heracles el seu enemic.

L'origen de la via Làctia de Jacoppo Tintoretto


Quan Hercales va néixer, Zeus volia que fos immortal, però per aconseguir-ho Heracles havia de veure llet del pit d'Hera, però logicament Hera no volia amamantar al fill il·legítim del seu marit. Zeus va enviar a Hermes perquè agafés el nen i que sigil·losament begués del pit d'Hera m'entres dormia. Heracles tenia tanta força que va despertar a Hera. Aquesta, enfadada, va apartar al nen de cop i va sortir un gran raig de llet que es va vessar pel firmament.


La Via Làctia





Aina Gràcia
1r Batx

10 comentaris:

Anònim ha dit...

No tenia nidea, que l'origen de la via làctia també tingues una explicació mitològica
M'agradat molt !

abigail ha dit...

Bona entrada Aineta!
la veritat ara que ho dius això ho hem estudiat en ciències pel món contemporani, juntament amb l'astronomia i l'antropologia.
la veritat que aquesta història hi ha em sonaven, i podem dir que per a molts pobles li donaven un setit a aquest derram de llet.

Unknown ha dit...

Bona entrada! Ara ja sé don ve el nom Amfitrií i el perquè. Sobre la via lactea ja em sonava l'historia.

Meri ha dit...

Aquesta entrada m'ha fet enrecordar que cuan anava a 2n de primària vam estar treballant al via làctia.

Anna Solà ha dit...

Són molt curiosos i tenen molt d'ingeni aquests romans! Tenen mites fins i tot per les coses més extranyes i que ens semblen més lògiques. Bona troballa Aina.

Adrià Gallardo ha dit...

ara entenc el nom en anglès Milky Way molt interesant aquesta entrada

Cèlia ha dit...

És curiós que fins i tot el nom de l'univers provingui dels romans. Tota la nostra vida i entorn està basada en ells tot i que van passar per la terra fa tans cents d'anys. M'agrada l'entrada!

Unknown ha dit...

Hahaha! Que bo. No sabia que la via làctea, pels romans de llavors s'hagués format d'aquesta manera tan estranya i inclús divertida. Els d'aquell temps ja tenien un bon sentit de l'humor, veig.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
max ha dit...

molt interessant Aina, la veritat es que no tenia ideia d'aquest mite. m'agrada molt!
ben fet!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts