16 de desembre del 2010

VOLUBILIS


L'altre dia mirant el llibre de llatí vaig veure una fotografia sobre les ruïnes de Volubilis. Vaig recordar que feia uns anys jo havia anat a aquelles ruïnes, però amb la calor que feia només va anar el meu pare a visitar-les, i els altres ens vàrem quedar a l'ombra. Així que he decidit explicar-vos coses sobre la ciutat.



Volubilis es troba al Marroc, està aprop de Meknes, entre Rabat i Fez. Aquesta ciutat és l'assentament més gran i més ben conservada del país, per això des de 1997 són Patrimoni de la Humanitat.

Va ser fundada al s.III a.C, capital de Mauritània Tingitana. Va ser un lloc important per l'avançada militar del Imperi Romà, en el que van fer monuments de gran bellesa. Va ser la capital de Idris I, fundador de la dinastia idrisides.



Volubilis era una ciutat important per als romans i es trobava en la frontera més occidental dels territoris conquerits per l'Imperi Romà. Aquesta ciutat va ser construïda en el lloc on hi havia un anterior assentament cartaginès i aquest lloc ha estat habitat des de el Neolític.


Es poden trobar edificis com el temple a Bacus, l'arc de Triomf, el Capitoli, els mosaics de les antigues cases, la Basílica i els tradicionals carrers que seguien el model romà.


La ciutat va ser molt danyada al 1755 per un terratrèmol. Les restes es van utilitzar per reconstruir Meknes.

Aquí os deixo un vídeo on es veuen imatges de Volubilis, el problema és que està en anglès, però segur que tots ho entenem!



Aina Gràcia
1r Batx

4 comentaris:

Ester ha dit...

Doncs jo no sabia que existien aquestes ruines de Volubilis... m'agrada molt aquesta entrada, la trobo m,olt interessant i el video està molt ben escollit encara que sigui en anglès!,

Moltes gràcies Aina ;)

abigail ha dit...

Si que són imprecionants aquestes ruines, i encara és conserven, és sorprenent com encara avui en dia és conserven coses en tan bon estat.
la veritat és que faria gràcia anar-hi allà i veure tota aquesta maravella que ens ensenya el video, encara que sigui molt curt.

molt bé Aina! :)

Anònim ha dit...

No tenia nidea de l'existència d'aquestes runes.
les he trobat molt interessant i impresiontats!

Mireia Cutura ha dit...

No sabia que extistíssin aquestes runes.
Trobo curiós que des del neolític estigui habitada aquella zona.
A més ja veig que per runes romanes no faltem, i que si que vàren conquerir mig món!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts