26 de desembre del 2010

PRODUCCTE AMB NOM LLATÍ

Tots sabem que el mòbil tàctil té un llapis per poder utilitzar-lo millor.



(imatge del producte)


Però sabeu com es diu?


Doncs es diu Stylus, -i, aquesta paraula prové del grec, que vol dir instrument d'escriptura, i és una barreta semblant a un bolígraf i molt finet. Antigament es feia servir per escriure, i provenien de les canyes del rius.




19 comentaris:

Unknown ha dit...

molt curiós la veritat, un altre exemple de clàssic en l'actualitat. Stylus i llapis no s'assemblen gaire però per exemple si ho traslladem al francès stylus i stylo (bolígraf) quasi bé no canvien. Bona entrada!

Alba Bueno ha dit...

Aquesta entrada m'ha agradat molt!!
Què curiós, que una cosa que utilitzen a l'actualitat amb tanta freqüència tingui un nom grec.

Mireia Cutura ha dit...

No ho sabia que aquesta paraula provenia del grec! Quina gràcia, ja ho dic jo que estem envoltats de coses gregues i romanes que ens acompanyen al dia a dia i no ens n'adonem!
Doncs bé, jo per la part de l'escriptura llatina, només vull dir que ho trobo molt difícil i que es complicàven molt en escriure, perquè les 5 declinacions ... No sé com s'ho feien!

Anna Solà ha dit...

Ostres que curiós la veritat és que no ho sabia! Cada vegada més me'n adono que els romans ens envolten en tot, fins i tot surten els mòvils més nous!
Bona entrada Abigail

Laura Juncà ha dit...

Està molt bé l'entrada.
Què curiós, un objecta d'escriptura que sembla nou i ens ve dels grecs.

Maria Carreras ha dit...

Quina cosa més curiósa. Un llapis del mòbil una cosa d'ara que tingui un nom grec.

Joan Oliva ha dit...

Pot ser curta la entrada però a la vegada s'ens fa interesant perquè es una cosa normal i corrent i habitual ;)

Unknown ha dit...

Ep! Però sí que trobem una semblança entre la nostra llengua i el llatí en el mot <> si diem <>, que s'hi assembla en el començament "estilo-". És curiosa aquesta semblança.

Eduard de Ferrater ha dit...

Aquesta entrada està molt bé perquè es curiós que una cosa que fem servir ara amb la tecnologia podria fer-s'he servir en èpoques anteriors.

Marc Castañeda ha dit...

Que curiós el nom Stylus que prové del grec amb una cosa a l'actualitat. Molt interessant aquesta entrada i el llapis del mòbil que es diu Stylus, també es diu de la mateixa manera amb altres llapissos com el de la Nintendo DS?

Sofia Pineda ha dit...

Què interessant aquesta entrada!!
És molt curiós que un objecte que utilitzem als nostres dies tingui un nom grec "Stylus"!! També m'ha agradat això de que antigament provenien de les canyes dels rius.

Andrea Padilla ha dit...

Quan he començat a llegir l'entrada la paraula "stylus-i" m'ha recordat a alguna marca de bolígrafs o plomes, potser han estat imaginacions meves. Tot i això, moltes gràcies Abigail :)

Núria Garzón ha dit...

Aquesta entrada m'ha agradat molt, jo no savia que una cosa que utilitzem en l'actualitat tingués un nom grec.

Miquel Pou ha dit...

M'agrada molt aquesta entrada;

jo no savia que una cosa que utilitzavem a l'acutalitat provingues d'un nom grec.

Unknown ha dit...

L'entrada esta perfecta i una cosa molt curiosa esque un llapis dun movil el seu nom provinges de un nom greg.

Irene Sánchez ha dit...

sembla que aquest objecte es de l'actualitat, i resulta que ve dels grecs, molt interesant!

Llúcia Gómez ha dit...

Abigail m'ha agradat molt aquesta entrada perquè m'ha semblat molt interessant, i també perque el meu mobil te un pal d'aquests i sempre he pensat, i com es deu dir aixo? Jo avants li deia " el palillu del movil" ara ja sé com es diu.

Cristian Martinez ha dit...

Molt Curiós, no sabia ni que és digues Stylus, però mira és un altre clar exemple dels clàssics a l'actualitat, la forma és molt semblant al llapis tàctil i tenen un ús molt "semblant", escriure.
Bona Entrada!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Realment no sabia com es deia aquest "llapis" actualment i per tant mai ho havia relacionat amb l'antiguitat tot i que llegint l'explicació que has fet té molt sentit que es digui així. Bona feina!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts