Les ciutats de la Ruta de la Plata és a dir, una antiga via de comunicació romana que recorre des del sud al nord-oest d'Hispània, concretament des de Mèrida (Badajoz) fins a Astorga (Castella i Lleó). Aquestes ciutats fins el mes de setembre podrem gaudir i encuriosir-nos sobre quins eren els menjars típics dels romans. És una iniciativa que es va dur a terme amb la col·laboració dels luxosos hotels Paradors.
El menú dels nostres avantpassats romans frega els 25 euros, encara que ho trobo una mica car, però crec que és una oferta i una oportunitat única.
Parador de Tortosa
Els xefs que han organitzat aquest menú romà, no han introduit ni un sol gram de sal, però substituïen la sal per un líquid, el "Garum" que és un líquid amb aromes salats, aquests han volgut mantenir i conservar la manera de com preparaven el menjar els romans.
Salsa Garum
1r Batx
18 comentaris:
Trobo que és una idea innovadora i molt original!!
Penso que aquesta idea està molt bé a mi m'agradaria veure-ho.
Molt bona la idea, estaria be veure-ho
Caram! M'agradaria anar a fer-hi un mos! Descrius els menjars la mar d'apetitosos!
Crec que és molt curiós això de que hi hagi una ruta en que els hotels facin menja roma tal i com el feien aquests. També he notat curiós lo de Salsa Garum per substituir la sal.
Crec que està molt bé aquesta idea i també això de fer menús dels romans.
Crec que és una molt bona idea i m'ha cridat l'atenció el nom que del que substitueix la sal anomenat Salsa Garum.
M'ha agradat la idea de fer menús romànics per Espanya. És curiós això de la Salsa Garum,substituïnt la sal!!
Crec que és molt interessant que vulguin recuperar els aliments que tenien els romans i els diversos àpata, ja que d'aquesta manera en tenim més coneixements. I el fet de que no utlitzin la sal i en canvi facin servir aquest líquid ("Garum") m'agrada!
Però com has dit Judith, és una mica car!
Em sembla bé que la gent vulgi recuperar els aliments que feien servir els romans, això em fa recorda la pizza romana, o quan vaig fer un menjar romà..sincerament és molt divertit la cuina, i més si el resultat és bó.
molt bé Judith! :)
És molt interessant, i segur que molt curiós alhora de tastar aquests plats sense sal.
Quina idea més interessant i curiosa no?
Es una idea innovadora i és molt interessant i que té una base cultural mentre gaudeixes del menjar romà. Crec que seria interessant que es fessin més activitats com aquesta.
Caram! un restaurant Romà a Espanya, això de canviar la sal per la salsa Garum m'agrada bastant.
Es una idea fantastica
Trovo que és una molt bona idea que s'els hi hagi acudit fer una runta gastrònomica sobre que menjaven els romans!
Penso que tornar a tastar els aliments dels nostres avantpassats és molt original i únic! Una manera d'introduir-te una mica més en aquest món.
Publica un comentari a l'entrada