30 de desembre del 2010

LA DEESSA ATENA



Atena és filla de Zeus i està casada amb Metis. La deesa Atena és la deessa de la saviesa, de l'estratègia i també de la guerra. Atena porta sempre amb ella un escut anomenat ègida que li va donar el seu pare Zeus i va sempre acompanyada per la deessa Niké, la deessa de la victòria. També sempre va armada i sempre és verge. A part, és protectora de l'art del teixir i altres manualitats, la saviesa i la batalla. Era molt poc fiable a les batalles i va estar de part dels gregs a la guerra de Troia i va ajudar a Ateneu a tornar a casa. Ell va introduir l'olivera com símbol de civilització.

Atena és clàssicament retretada amb una armadura completa i un casc i també porta una llança i un escut i amb el cap de la gorgona Medusa. En anteriors retrats arcaics d'Atena, la deessa conserva algun dels seus trets minoics, com grans ales d'ocell.
El seu nom deriva d'una capa lingüstica prehel·lènica i el seu nom autèntic es va perdre i el seu nom en greg és Azéna. Atena està associada amb Atenes.





Fran Lozano

4t ESO

17 comentaris:

Laura Juncà ha dit...

Crec que és molt interessant aquest resum de qui era Atena. I crec que també és important perquè era una noia i tot i així era deessa de la guerra.

Marc Castañeda ha dit...

A 1r vam fer i descobrir bastantes coses sobre Atenea, el que no sabia es que anava sempre amb la deessa anomenada Niké. Hi ha força mites sobre ella i per això me adonat de l'important que és per la mitologia.

Sofia Pineda ha dit...

Trobo que aquest resum, vídeo i fotos d'Atena són molt interessants per entendre millor la història d'Atena.

Maria Carreras ha dit...

Trobo que és molt interesant aquest resum sobre la deessa Atena A més tampoc sabia que anava acompayada per Niké. A el video és molt interesant.

Alba Bueno ha dit...

També crec que aquesta entrada és interesant, per tot el que han dit els meus companys, però sobretot pel vidio amb les fotos de representacions d'Atenea.

Eduard de Ferrater ha dit...

A mi també m'ha interessat molt aquesta entrada i també per aixo que han dit en Marc i la Maria de que anava acompayada per Niké.
També m'ha impressionat tot i que ja ho sabia que una deessa pogués arribar a ser la deessa de la guerra.
El vídeo també està molt bé.

Cèlia ha dit...

Mira, gràcies a aquesta entrada he sapigut de què és deessa Atenea, ja que amb tants déus hem faig un embolic. Gràcies Fran! :)

Unknown ha dit...

Bona feina, Fran. Atena és una gran deessa. Per cert, molt bonica la cançoneta.

Unknown ha dit...

Molt interessant Fran! Una gran deesa, molt famosa per les seves estratègies i la guerra.

Mireia Cutura ha dit...

El fet que una dona sigui tant experta en la guerra ho trobo molt interessant. I a m´´es aquesta deessa tambés protagonitza el mite d'Aracne, perquè diu que és la millor teixint!

abigail ha dit...

molt bé :)
es molt interessant el video perquè en ell parla sobre aquesta deesa i la fa amb la cançó.

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies per la informació sobre la deesa :)

Irene Sánchez ha dit...

Molt bo el video, i l'entrada també. Amb coses d'aquestes cada cop podem apendre més.

Núria Garzón ha dit...

La informació i el vídeo esta molt bé. Però perquè aquesta deesa no porta un objecte mes representatiu com un llibre si es la deesa de la saviesa.

Miquel Pou ha dit...

La informació està perfecte, així totes ens donem compte de la vida d'atenea.

Unknown ha dit...

esta molt be la entrada i molt bona informacio sobre Atenea

Llúcia Gómez ha dit...

Trovo que aquesta entrada és molt interessant ja que dones una molt vona informació sobre Atenea, si algún dia nececito informació, ara ja sé on buscar!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts