20 de desembre del 2010

CARRETERA ROMANA ENTRE LLEÓ I SARAGOSSA

Les excavacions en la superfície del jaciment de Lancia (Lleó), afectada per la construcció de l'autovia a Valladolid, han tret a la llum un tram de calçada que enllaçava un tram que seguia l'Itinerari d'Antoni fins al campament de la Legio VII. El nou barri podria estar situat a l'entorn de la calçada romana que unia la ciutat asturromana amb el campament.

Els arqueòlegs que treballen en l'excavació destaquen que es tracta d'una estructura incompleta i que està compresa entre un edifici, l'ús del qual encara es desconeix i un tram. Aquesta troballa resulta important per a l'arqueologia ja que, de confirmar-se, suposa la constatació que la Via de l'Itinerari Antoni continuava des de Sahagúnm, a través de Lancia, creuava el Porma per Valdesogo d’alt, travessava el Pont Castro i desembocava en el campament de la Legio VII.

El descobriment servirà a més als investigadors per entendre millor tot el conjunt urbà del poder imperial a Lleó i quin paper exercia cadascun dels nuclis descoberts en relació al campament. Tot porta a pensar que les estructures exhumades pels arqueòlegs formen part d'un barri de Lancia, un barri amb espais dedicats a l'artesania la funció de la qual era el proveïment a les tropes legionàries. Fins al moment, els investigadors sabien de l'existència de restes constructives en aquest lloc, però no coneixien l'abast que podia tenir.




Andrea Padilla
2n Batx

8 comentaris:

Cèlia ha dit...

És increïble que encara avui dia es trobin runes romanes i es puguin reconèixer de quan són i què són.

Unknown ha dit...

Els romans tenien una gran arquitectura que va marcar tota la història sencera, eren fascinants.

fran ha dit...

Trobo que aquesta entrada és molt interessant, gràcies a aquests descobriments podem saber més del món antic del qual no sabem gaire. Bona entrada :)

Jony ha dit...

Es interessant saber que encara avui dia es segueixint trobant nous vestigis com aquest i més parlant d'un tram d'una calçada romana.

Aquesta aportació ens ofereix molta informació sobre les xarxes de comunicació de la península i ens indica que els romans s' han organitzat molt en temes de vies i comunicacions, això mateix ho hem heredat nosaltres d'aquesta civilització ja que moltes autovies o autopistes per les que passen eren antics traçats romans com en aquest cas la de l'autovia de Valladolid on s'ha trobat aquest jaciment de Lancia.

Bona feina Andrea!

Unknown ha dit...

Sembla impressionant que encara es conservin runes com aquestes. La veritat, no m'ho hagués imaginat mai 21 segles enrere...

Mireia Cutura ha dit...

És molt interessant que es encara es trobin troballes tant importants com aquesta. Espero que es segueixin descobrint noves runes romanes, i així coneixerem encara mé el món d'aquests avantpassats que ens han aportat tantes coses!

abigail ha dit...

molt bé Andrea :)
trobo molt interessant aquesta entrada, no només pel motiu de que cada cop és trobin noves restes romanes, sinó que és perquè tenen molt de temps, i perquè és curiós que sempre que volem modificar o cronstruir una cosa nova sobre aquest avantpassats.

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Sempre està bé que descobreixin restes romanes o gregues i més si es conserven bastant com és el cas. També crec que és important pels historiadors trobar aquests tipus de coses per ajudar a datar i a estudiar bé el passat. Molt interessant!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts