3 de desembre del 2010

ARES

Segur que si sentiu la paraula ARES de seguida se us ve al cap l'Ares, el programa pirata per decarregar música. Però resulta que Ares també és el nom de un Déu grec, que els romans van adoptar amb el nom de Mart.



Era el déu de la guerra, fill de Zeus i de Hera. El que és extrany, és que els grecs ja tenen altres déus dedicats a la guerra (com per exemple la deessa Atena). I el que passava era que Ares té una impressionant força bruta, que als grecs no els hi agradava. Ells valoraven més la intel·ligència. I és per això, que a les batalles d'Ares amb mortals com Heracles o Diomedes, el pobre déu sempre en sortia perdedor.



Sempre diuen que ens atrauen les coses "fosques", i aquest n'és un bon exemple. Malgrat que Ares fos tan sanguinari i cruel, la veritat és que tenia una placentera vida amorosa. S'ha aparellat tan amb deesses (Afrodita) com amb nimfes (Harmonia) passant per mortals (Aglauros). Amb elles va tenir molts fills, i d'aquests, els més importants són Eros, Dimos, Ànteros i Amazones.



Com es veu a la imatge de l'estàtua d'Ares a la vil·la d'Adrià, solia ser representat amb un elm d'or, porta escut, està cobert d'una armadura de bronze i té un braç poderós i incansable. Sempre sol anar acompanyat de Dimos (terror), Fobos (pànic)i Eris (discordia).



Aquí hi deixo algunes imatges del nostre famós Ares. Que van des de dibuixos, passant per pel·lícules, videojocs i gravats de l'època.




Si voleu més informació, podeu mirar aquest vídeo:




Per cert, em podrieu dir la relació entre l'Ares de descarga de música i aquest Ares? És que jo crec que no n'hi ha cap, però si algú la troba, serà divertit saber-ho.


Anahi Domínguez

1 batx

13 comentaris:

mireia ha dit...

Quina curiositat, Ares, un programa que utilitzo cada dia i també té referents clàssics!
Jo no hi vec cap relació ja que no hi ha res que vagi relacionat amb la música, la única curiositat seria totes les dones i fills que va tenir... però res, no em lliga amb el programa!

Jony ha dit...

Es curiós que les classiques aparentment antigues apareixen en el món de la tecnològia.
Malgrat això no he trobat cap relació fiable però per informació que he trobat crec que la relació que pot haver és que el programa Ares és un dur lluitador en el camp dels P2P i tenint en compte que Ares és el déu de la guerra, segur que guanyava als seus enèmigs ja que era un dur i fort guerrer. El programa Ares també és un gran lluitador i encara que han sortit enèmics o rivals competidors com Emule o LimeWire entre altres Ares segueix "guanyant la batalla" i fins avui dia segueix sent el programa de descarregues més influyent del món informàtic.

Judit F ha dit...

Vols dir que hi ha alguna relació?
Si n'hi hagués seria molt interessant saber-la. Jo no en tinc ni idea.

Mireia Cutura ha dit...

Jo si et dic la veritat no en tinc ni idea de quina semblança hi pot haver, però si algú la sap no estaria malament que ens ho digués ja que el nostre coneixement sobre les relacions amb les clàssiques augmenta cada dia més!
Però el que diu el Jony està molt bé, ja que si que ha tingut de lluitar contra diversos programes informàtics!
BOna feina anahí!

naual.T ha dit...

No ho sabia això, i mira que el ares es un programa que uso amb molta freqüència i en quan les semblances com no sigui el nom..esque no en trobo ninguna més!
Bona entrada Anahí!

Ester ha dit...

Doncs jo no sé quina deu ser la relació entre el programna pirata i el deu Ares...! de totes maneres m'agrada molt la entrada Anahí!

Roger Solé ha dit...

hi ha alguna relacio? que estrany

abigail ha dit...

Dons la veritat que no sabria dir quina semblança hi ha perquè no li trobo... però si que és curiós aquest nom amb el programa!
No m'havia parat mai a pensar en aquest programa, tot i que ñ'utilitzo força..

marta b ha dit...

És molt curiosa aquesta entrada. Jo crec que no hi ha cap relació entre el programa de descarrega i el déu, per si n'hi hagues estaria bé saber quina és.

Andrea Padilla ha dit...

Crec que potser la relació que hi ha entre el programa i el Déu, és que el programa utilitza la "força bruta" per desafiar a la llei cometent un delicte.

No sabia el que pare d'Eros era Ares, sempre s'aprèn una cosa nova :)

Unknown ha dit...

Alguna relació hi ha d'haver, seguríssim, segurament ho deu relacionar amb el delicte (matar) o alguna cosa per l'estil, però el més rellevant es que sorgeix un altre clàssic en l'actualitat, el programa de descàrrega. Estem rodejats!

Andrea B. ha dit...

No sé si hi ha relació o no entre el programa i el déu, però és curiós i no m'ho havia parat a pensar mai.

PD: no s'havia que havia tingut tants fills.

Andrea Blázquez 2n d'ESO

Àngel Enrich ha dit...

Estarà aquest programa insinuant que és un deu??

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts