15 de desembre del 2010

AQUEDÜCTE DEL MALHIVERN, LA GARRIGA

Tots coneixem l'aqüeducte de Segòvia o el Pont del diable de Tarragona o els de la ciutat de Barcelona però hem de recordar que a la Garriga també tenim un aqüeducte romà, o almenys en queden les restes del que era antigament.


Els romans utilitzaven aquest tipus d'edifici per transportar aigua dels rius a la ciutat, amb aquesta aigua la duien a les termes romanes, a les fonts públiques, als camps agrícoles i per a us domèstic. Ara bé, què en sabem de l'aqüeducte del nostre poble?


Es tracta d'un aqüeducte que encara no es sap el segle en que es va construir però és probable que fos construït en paral·lel amb la vil·la romana.
Es preveu que els enginyers romans hagin dut a terme aquesta construcció per subministrar aigua a la vil·la de Can Terrés, a uns metres de la construcció.



































































Creieu que aquest aqüeducte ha tingut alguna relació amb la vil·la romana? per què


Jonatan Martínez
2n Batx

12 comentaris:

Alba Bueno ha dit...

Hola!!
Jo he estat fa poc a l'aqueducte, per fer un treball de socials.
Opino que és possible que tingui relació amb la vil·la romana, perquè com tots els aqueductes servien per transportar aigua, jo crec que aquest també la portava a Can Terrés.

Mireia Cutura ha dit...

Doncs si que és curiós, que sempre coneixem més les coses llunyanes i no les que tenim al costat de casa! Jo no en tenia ni idea que hi hagués aquest aqüeducte aquí!
I crec que el mateix que tu, que portava l'aigua a Can Terrés.

Àngel Enrich ha dit...

esta be aques aqueducte, suposo que no es massa conegut perquè no esta gaire elevat i és estret

Aina ha dit...

Crec que si que té que veure amb la vil·la romana, ja que segurament l'aqüeducte administrava aigua a la vil·la. Doncs no tenia molta idea sobre l'aqüeducte de la Garriga, però ho he trobat molt interessant. Bona feina Joni!

Adrià ha dit...

Ostres! Hi he estat un munt de cops i mai m'hi havia fixat!

abigail ha dit...

Molt bé Jony!

La veritat que no saba de l'existencia d'aquest aquedücte en el malhivern, i mira que hem anat molts comps amb el institut..

Anònim ha dit...

Jo crec que si , auqest Aqüaducte no ha estat construit tan aporop de les teremes, simplement per transportar aigua al poble , crec que també havia de tenir alguna relacio amb la vil·la romana de can Terrès

Cèlia ha dit...

Mira!, no en tenia ni idea que a la Garriga hi havia una aqüeducte romà. M'agrada l'entrada!

Anna Solà ha dit...

No en sabia res d'aquest aqueducte!
Crec que en el seu temps servia per proporcionar aigua del riu Congost a la Vil·la Romana.
Molt bona entrada Jonathan!

max ha dit...

caram!! no sabia que tingues un aqüeducte tan aprop, la vritat es que he anat mes d'un cop al malhivern i mai no m'havia fixat que teniem part de la historia tan a prop !!
molt be jony

Sofia Pineda ha dit...

Jo si que sabia que hi havia un aqüeducte a la Garriga ja que aquest any vam fer un treball i vam anar a l'aqëducte! Jo crec que si que havia tingut alguna relació amb la vil·la romana. Suposu que per a poder transportar l'aigua.

Anònim ha dit...

hola!
no savia que estaba, potser seria un lloc per visitar si estas estudiant aquest tema.

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts