12 de novembre del 2010

TEMPLE DE VESTA

L'altre dia vaig pensar en el viatge a Roma que vàrem fer quan anàvem a segon. De cop vaig recordar que havíem fet exposicions sobre diferents temes relacionats amb els romans o els seus arts i ara he tingut ganes de recordar el tema de la meva exposició...


EL TEMPLE DE VESTA




Està situat al sud de la Via Sacra. No se sap qui en va ser l'autor, però sí la data, al segle IV a.C. És circular i està envoltat de 20 columnes. Encara avui conserva algunes figures de les vestals més importants que hi van ser. Té una permanent obertura al sostre, per on sortia el fum del foc que s'hi mantenia a dins.



El temple està dedicat a la deessa Vesta, deessa del foc i de la llar. Les vigilants del foc, en un principi, foren les filles del rei, però a l'any de la República, se'n van encarregar sis sacerdotesses (vestals). Creien que si algun dia el foc s'apagava, una gran maledicció cauria sobre la ciutat. Així, si a les vestals se'ls apagava el foc, serien castigades amb el fuet.



La deessa Vesta




Si en voleu saber una mica més, us deixo la font.

Una cosa més, aquest home parla en anglès, però diu coses interessants:



Anahí Domínguez

1r Batx

5 comentaris:

Aina ha dit...

Està molt bé l'entrada. Em sona molt això de que si s'apagava el foc cauria una maledicció sobre la ciutat. Bona feinaa Anahí, encara que no he entés res del vídeo.

Laura ha dit...

Quins records!!
Aquest viatge a Roma va ser molt interessant i educatiu, vàrem veure molts monuments i a cada un d'ells alguns dels nostres companys ens feien una breu explicació sobre el monument, i totes elles en anglès.
I a més davant del Temple de Vesta varem dinar, encara que no ens enrecordàvem gaire bé d'aquesta deessa, i gràcies a aquesta entrada ho hem pogut recordar.
Esperem que es continuint fent més entrades d'aquets monuments que vam visitar fa 2 anys, i que algun d'ells ens van impressionar bastant, com el coliseu de nit i el panteó.
Gràcies per l'informació Anahí!
Laura i Mireia 1r Batx

Ester ha dit...

ooh! que bonic, com m'agradria poder-hi anar! però els que no vam anara roma vam anar a Barcino, i igualment em va agradar!


magradaa molt la teva entrada anahí!

Maria Rodriguez ha dit...

EStà molt bé saber coses de diferents llocs i ho trobo interessant saber-ho, ja que mai he anat a roma i m'agradaria molt anar-hi!

abigail ha dit...

Mencanten els temples, la veritat que trobo molt interesant com son, i és imprecionant el que ens recorden a ells, com per exemple: ens has parlat sobre el temple de la deesa Vesta, que era la deesa del foc i de la llar, cosa que trobo interessant com pensaven, és a dir que serien castigades si s'apagava aquell foc.

Bona feina! :)

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts