5 de novembre del 2010

LES VÍCTIMES DEL VESUVI

El 24 d'agost de l’any 79: les ciutats romanes de Pompeia, Herculà i Estàbia queden sepultades sota diversos metres de cendra després de l'erupció del volcà Vesuvi.
Tota la població de Pompeia van morir enterrades per la cendra i alguns que van poder anar al mar i escapar d’aquell infern, van morir asfixiats per el fum del volcà, i un poeta roma que es deia Caesius Bassus va morir en l’erupció y també Plini el Vell un escriptor i científic romà però va morir en Herculà sepultat per les cendres, tota la ciutat d'Herculà va ser sepultada per les cendres.
Estàbia va ser una de les ciutats que van ser afectades per l’erupció però no tant com Pompeià perquè després d’aquella desgracia , es va tornar a poblar però Pompeià i Herculà van desapareixia del mapa sense cap rastre d’un supervivent d’aquella destrucció.
I quan baix anar a Pompeia de viatge de fi de curs els meus professors van fer uns vestits romans i també voluntaris, que van ser quatre alumnes, entre ells era jo, un dels voluntaris vam llegir una carta que era per Tàcit sobre l’erupció del volcà que va ser escrita par Plini el Vell, i per commemorar la memòria d’aquells que van morir, la vam llegir en les restes de l'amfiteatre.













Imatge de las restes d'homes, dones i nens.

L'últim dia de Pompeia

Roberto Ruíz
1r Batx

4 comentaris:

abigail ha dit...

Bona entrada, crec que està bé fer conmemoracions a aquella gent que va morir.
respecte tot i que no tenim rastre de les poblacions com Pompeià i Herculà, segur que en algun moment trobarem restes!

Mireia Cutura ha dit...

Quin viatge de fi de curs més espectacular! Podríem anar-hi algun dia, i aixi fer com vau fer vosltres, una commemoració a la gent que va perdre la vida amb l'erupció del volcà vesubi.

Cèlia ha dit...

Jo vaig veure el documental sobre què i com va passar tot això del Vesubi i no és gens agradable de veure, la veritat, però la part bona d'aquesta desgràcia va ser que gràcies a això avui en dia sabem bona part de la cultura d'aquella època.

Andrea Padilla ha dit...

Moltes gràcies per les notícies històriques de fa segles! Això segur que no només en ajuda en aquesta assignatura, sinó en moltes altres, perquè el descobriment de Pompeia va ser una gran revolució.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts