4 de març del 2010

PÍRAM I TISBE

Hola a tots!
Som alumnes de batxillerat de l'IES LLIÇÀ!
Aquesta és la tràgica història dels dos enamorats Píram i Tisbe!
Desitgem que us agradi =)






Ana Vidal
Víctor Anadón
Laura Barreiro
1r Batx.
IES Lliçà

18 comentaris:

Elena ha dit...

Hola!
Quina història més extranya i tràgica!! Tot i morir-se els dos enamorats, és bonica la història quan creixen les flors al final.
Gràcies pel vídeo!

abigail ha dit...

Holaa :)

Segons la mitologia romana, Píram fou un jove babiloni, que s'enamora de Tisbe, que era la seva veina.
Tot i així no és podien casar per l'oposició dels seus pares.
Llavors és van decidir fugir, u trobar-se a les afores, però el primer que va arrivar va ser Tisbe i al veure un lleó va amagar-se, però si li va caure un mocador i el lleó el va tacar de sang i el va estripar, més tard arriva Píram i al veure això és clava un punyal, ella torna i també és clava el punyal.

aquest mite és molt tragic, i penso que una persona enamorada es capaç de tot, i aquest mite dóna aquest punt de vista clarament.

Molt bona feina!! :)

Andrea Padilla ha dit...

Estan genial tots els vídeos que peneju. A més ens ah servit per saber una mica sobre aquest mite:)

Segons la mitologia romana, Píram era un jove babiloni que es va enamorà de Tisbe, veïna seva, però no es podien casar per l'oposició dels pares. Un dia, van prendre la desició d'escapar-se i trobar-se en un indret a les afores, al costat d'una morera. Tisbe va arribar primer, però en veure que un lleó que s'hi acostava cuità a amagar-se i en la fugida va perdre el vel. La fera l'estripà i el tacà amb la sang. Quan Píram arribà i trobà el vel allà abandonat, pensant el pitjor, es matà amb el seu propi punyal. Tisbe, en tornar al lloc i trobar-se'l mort, es clavà el mateix punyal per morir al seu costat. La sang dels amants va regar la morera i va fer que els seus fruits, que fins aleshores havien estat blancs, es tornessin vermells.

Moltes gràcies!

Elena ha dit...

Respecte el mite, tracta de dos amants, Píram i Tisbe, que tenien un amor impossible per culpa de les seves famílies. Com que eren veïns i les parets de les seves cases estaven juntes l'una de l'altre, podien estar en contacte a partir d'un forat que hi havia en aquestes. Els dos es trobaven desesperats i van decidir fugir. Van quedar al costat d'una morera, al costat del sepulcre d'un famós rei i a prop d'un rabeig d'aigua. Al arribar Tisbe, va aprèixer un Lleó i ella va fugir espantada, va caure a terra i es va ferir el front. Píram, al arribar on estava ella, va pensar que estava morta i pensant que ell havia estat culpable de la seva mort, va decidir matar-se amb el seu punyal al pit. Al despertar-se Tisbe del desmai va veure a Píram mort i, al pensar que tot això passava per culpa dels pares, que la morera era el testimoni de la mort dels dos i que per tant, hauria de canviar el color blanc dels fruits pel color porpra de la seva sang. Així doncs, ella es va clavar el punyal que Píram va utilitzar per matar-se.

Adeuuu!

Jony ha dit...

Ave

Aquesta història està molt bé m'ha agradat bastant.
i la versió en que heu presentat el mite és divertida.
Heu representat molt bé la trobada entre Píram i Tisbe, però en comptes de trobarse per el peu d'una morera, al costat del sepulcre es troben a la platga i en comptes d'apareixer un lleó apareix un extraterrestre.

En fi...gràcies per participar al blog

Nil ha dit...

Bona recerca Abi per trobar el mite, i molt bona feina dels alumnes de Lliçà, que han fet una versió del mite per els nostres temps molt ben aconseguida.

Aina ha dit...

Aquest mite sempre m'ha agradat, és molt trist. Penso que el video està molt bé i que heu fet una versió més nova i irreal, perquè abans de trobar-se amb un lleó es troba amb un extraterrestre. Bona feina!

Ave!

beeRtaa ha dit...

Hola!
Buscant i buscant, he trobat la mitologia romana d’aquest mite. Píram , es va enamorar de la seva veïna, Tisbe, però no es va poder casar amb ella perque els seus pares es van oposar.
Un dia, van quedar en que els dos s’escaperíen i es trobaríen al indret de les afores. Cuan Tisbe va arribar primera, va es va topar amb un lleó i va començar a correr mentre que el vel se li va caure. El lleó el va estripar i el va tacar de sang. Quan Píram va arribar on havien quedat, va veure el vel estripat i sagnat i es va matar amb el seu propi punyal, perque va temer el pitjor.
Tisbe en tornar al lloc, se’l va trobar mort i es va clavar el mateix punyal per morir al seu costat. La seva sang junta amb la de Píram van fer canviar de color als fruits de la morera.

Uf! aquest mite és uan mica sàdic jeje pero es macu que per amor es matin, vull dir, que estan tant enamorats un de l'altre que no els importa la seva vida, només la de l'altre.

Al final he pogut veure el vostre video, hi està molt be! haha
m'agrada m'agrada. :)

mireia ha dit...

El mite de Píram i Tisbe és molt bonic, sobretot m'agrada el final, quan les mores es converteixen en vermelles i abans eren blanques.
Per cert he trobat que els Beatles van fer un videoclip representant el mite!:)

mireia ha dit...

El mite de Píram i Tisbe és molt bonic, sobretot m'agrada el final, quan les mores es converteixen en vermelles i abans eren blanques.
Per cert he trobat que els Beatles van fer un videoclip representant el mite!:)

Maria ha dit...

La veritat és que no coneixia el mite de Píram i Tisbe i ara que el conec he de reconèixer que m'ha agradat molt, és una història d'amor i tragedia i trobo que és molt bonic l'amor que hi ha entre els dos protagonistes Píram i Tisbe.
"Píram i Tisbe eran dos joves babilonis, i éren veïns. S'estimaven, però ho feien d'amagat perquè els seus pares no estaven d'acord. Una nit van quedar al costat d'una morera que hi havia al costat d'una font. Tisbe va arribar la primera però resulta que per allà passava una lleona que tornava de caçar i anava a beure aigua a la font on estava Tisbe. La noia va fugir espantada i sense adonar-se'n se li va caure el vel que duia al cap. La lleona va jugar amb el vel i el va tacar de sang. Al cap d'una estona va arribar Píram i va veure el vel de la seva estimada tacat de sang. En veure'l va pensar que algun animal l'hauria matada així que va matar-se clavant-se una espasa. Més tard, Tisbe va sortir del lloc on s'amagava i va veure el seu estimat estirat al terra agonitzant, quan el va veure així, el va abraçar i també va suicidar-se."

Jessicaa ha dit...

Tos els videos que penjeu es nota que estan molt currtas i anem coneixent una mica més sobre mitologia:)

Aquest mite explica que Píram era babiloni qui s'havia enamorat de Tisbe pero els seus pares s'oposaven a la seva relació , van fugir per poder trobar-se pero Tisbe estava apunt de ser atacada per un lleó peró va poder fugir a temps llavors els lleó va tacar de sang el mucador, Píram pensat que ella havia mort és va suïcidar i es va clavar un punyal,peró ella com no havia mort al moment de veure a Píram mort amb el mateix punyal és suïcida.

molt bona feina i gràcies.

Albert ha dit...

Un mite molts tràgic! és original.. però no m'acaba d'agradar! bona feina!

Laia ha dit...

El video està realment molt bé! Pel que fa al mite, és un dels que vam llegir a classe!
És un mite on es demostra fins a quin punt podia arribar l'amor d'aquella parella. És un mite força impactant, (pot semblar real) però com qualsevol mite té una part de fantasia: quan les dues plantes créixen juntes, en senyal de que els dos enamorats estaran per sempre més unit.

M'ha agradat el video, bona feina!

Ousama ha dit...

hola!

aquest mite ja em sonava dalgu i ara que la laia u diu si es veritat que al vam llegir a classe!!

Molt romanatic i es veu com aquest parella mostra un amor molt gran entre ells, encara que em fa força pena quan es clava el punyal Piram...
Aquest video mostra molt be aquest mite.

claudia ha dit...

Aquet video està força bé, i sabia que l'haviem lleigit a classe.
Aquet mite explica com Piram està enamorat de Tisbe, es van tenir que separar i en un moment Tisbe va ser atacada per un lleó on es va poder ensortir i li va quedar una taqueta de sang al mocador Piram veien el mocador va pensar que Tisba estava morta i es va suisidar amb un punyal més tard Tisbe al veure el seu estimat mort ella també va decidir suisidar-se.
Molt bona feina gràcies!

Elena ha dit...

Un mite molt tràgic. Es veu com Piram i Tisbe estaven molt enamorats, quedaven sense el consentiment dels seus pares. I en un moment que es van separar Tisbe va ser atacada per un lleó i s'en va ensortir peró va deixar una taca de sang en un mocador i quan va arribar Piram i va veure aixó va pensar que havia mort i es va treure la vida, quan Tisbe va tornar va vaure el seu estimat mort i també es va treure la vida.
Bona feina!

Olga ha dit...

Està bé, prefereixo l'original, però en fi, només em preguntava què deu voler dir "omni".

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts