16 de juny del 2009

ALEA IACTA EST!


Com diu la samarreta, alea iacta est !! , ja està tot decidit, ara a fer un esforç final per superar les assignatures amb què hàgiu topat.

ÀNIMS I ENDAVANT!!

Algú pot explicar què significa aquest llatinisme?
Poseu alguna frase d'exemple en què es podria utilitzar.

5 comentaris:

Jony ha dit...

"Alea iacta est" és una locució llatina d'ús actual que significa literalment "s'ha tirat el dau"o "la sort s'ha llençat".

És una expressió atribuida per Suetoni a Juli Cèsar en el moment de creuar el riu Rubicó, límit entre Itàlia i la Gàl·lia Cisalpina (província que el Senat Romà li havia assignat). Amb aquest pas, es va revel·lar contra l'autoritat del Senat i va donar inici a la llarga guerra civil contra Gneu Pompeu Magne i els Optimates.

Unknown ha dit...

Hola a todos!

Soy otro de los finalistas del IV Premio TIC; he visitado vuestro blog y el trabajo me parece estupendo y con muchíiiisimas horas detrás. Gracias por motivar a los chavales al estudio del mundo clásico.
¡Enhorabuena y mucha suerte!

Diego Sobrino
IES Cauca Romana (Coca, Segovia)

Anònim ha dit...

Hi ha un CD del grup WarCry (espanyol) que es diu així: alea jacta est!

I sí, tant els alumnes de la ESO y 1r Batx. com els de 2n amb la sele... ara per ara alea jacta est! aviam els resultats ;) sort!

Montse ha dit...

Diego, gracias por visitarnos y por alentarnos en nuestro trabajo. Felicidades por ser finalista en este IV Premio TIC, que tengamos suerte!!

majka. ha dit...

Gracias por tu comentario, Diego!

Tú también has logrado un buen blog. Un abrazo de todos!

Salut i clàssiques

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts