2 de gener del 2009

LA GARRIGA ROMANA


A Catalunya podem trobar ciutats d'origen grec i també podem trobar ciutats romanes. Podem pensar en Tarragona, Barcelona, etc...
Però no cal anar gaire lluny per trobar alguna resta romana: Ens quedem a la Garriga.

Vil·la Romana de Can Noguera (La Garriga, Vallès Oriental)
13/10/2007

En motiu de les obres de construcció de dos edificis de nova planta, amb 54 places d’aparcament a la planta soterrani, l’Institut Català del Sòl, com a promotor de l’obra, va contractar a l’empresa Estrats s.l. per portar a terme una primera fase d’intervenció arqueològica destinada a contrastar les dades existents sobre el jaciment de Can Noguera.

Els resultats obtinguts van permetre documentar l’existència d’una vil·la romana amb una superfície aproximada de 5.000 m².

L’excavació en extensió, ha posat al descobert un edifici de caràcter monumental d’època Alt imperial, sobreposat a un altre d’anterior.

Donada l’entitat del jaciment i la fase que es troba l’excavació, cal esperar que els treballs avancin a fi de poder donar una informació més àmplia i precisa.No obstant, el que sí que podem afirmar que es tracta d’un dels jaciment romans més grans excavats o en procés d’excavció a la comarca del Vallès Oriental i, en bona part, de Catalunya.

Notícia extreta de la revista d'arqueologia ESTRATS.


No ens podem oblidar, evidentment, de la vil·la romana de Can Terrers, que dóna nom al nostre Institut. Podeu llegir el que en diu la revista abans esmentada clicant aquí.

Jonatan Martínez
4rt ESO

6 comentaris:

Montse ha dit...

Jony, m'ha agradat molt la notícia que has publicat. Es nota que estàs molt posat en el tema, que t'interesses per trobar coses que ens puguin interessar. I aquesta revista d'arqueologia que has trobat és molt interessant. Gràcies per compartir-ho!! segueix així!

Duna* ha dit...

Caram aquestes vacances el JOny no para de treballar.
Molt bé molt bé.
I.... merci per compartir-ho amb tots.
Ara ja sabem com es van fer les excavacions de la nostra vil·la. :)
jaja

majka. ha dit...

Jony, gràcies per la informació. Aquesta és una bona revista. Segueix així!

Jessicaa ha dit...

Molt be Jony:) tu tmpoc pares durant vacances

es molt interesasnt aqesuta informació sobre la vil.la romana de la Garriga,ens podem dir que a l'actualitat esta present el tema de descobrir coses noves dels avantpassats.


adeuu:)

Cinta ha dit...

Jony,es molt interessant saber com es van fer les excavacions de la nostra petita vil·la romana.Respecte la revista la trobo molt enriquidora!

gràcies per compartir-ho amb nosaltres :)!

Andrea Padilla ha dit...

Jonyy moltes gràcies!! Sembla mentida tan aprop que ho tenim i lo poc que sabem de la vil·la.
un petó

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts